Zimski sportovi

Nika starta u veleslalomu

Kristian Hohnjec • petak, 11.01.2008.

Predstojećeg vikenda na rasporedu je 44. izdanje Zlatne Lisice. Premda je bilo mnogo govora o preseljenju utrke u Kranjsku Goru, vrijeme je ipak poslužilo organizatore. U Mariboru će se voziti slalom i veleslalom, a najbolja skijašica u ukupnom zbiru dobit će tradicionalnu nagradu...

Ana Jelušić u Spindleruvom Mlynu nakon dugo vremena nije uspjela ući u drugu vožnju. Takav scenarij ne bi se trebao ponoviti na Pohorju, gdje je naša skijašica prošle sezone osvojila vrlo dobro 5. mjesto. Bodove je ostvarivala i u prethodna tri nastupa u slovenskom skijalištu.

Za razliku od svoje u posljednje vrijeme uspješnije kolegice, Nika Fleiss u Češkoj je stigla do bodova, a na slovenskom tlu pokušat će ostvariti prvi plasman među deset. Najbolji plasman na Pohorju dosad joj je 11. mjesto od prije dvije godine. Mlada Sofija Novoselić pak nastavlja svoju potragu za prvim bodovima u Svjetskom kupu.

Krajem prosinca intenzivno se razmišljalo o prebacivanju utrke u Kranjsku Goru, što se ipak nije dogodilo. "Situacija s vremenom nije kritična. Sve je pod kontrolom. U slučaju da se prilike pogoršaju imamo rješenja", govori u ime organizatora Marko Rataj.

Glavne favoritkinje za pobjedu na 44. Zlatnoj lisici su Austrijke Nicole Hosp i Marlies Schild, dok će lanjska pobjednica Šarka Zahrobska teško obraniti titulu. Šveđanka Anja Paerson bila je iznimno uspješna proteklih godina na Pohorju, ali njezina forma u tehničkim disciplinama ne sugerira plasman u sami vrh. Izvrsna Talijanka Denise Karbon pokušat će nastaviti s pobjedama u veleslalomu, a kao jedina Hrvatica u toj disciplini sa starta krenut će Nika Fleiss. Veleslalom se vozi u subotu (10:30 i 13:45 sati), dok je slalom na rasporedu u nedjelju (9:30 i 12:00).

Svjetski kup, Maribor, 2007/2008, veleslalom, startna lista:
1. Manuela Moelgg (Italija)
2. Julia Mancuso (SAD)
3. Elisabeth Goerlg (Austrija)
4. Kathrin Hoelzl (Njemačka)
5. Denise Karbon (Italija)
6. Tanja Poutiainen (Finska)
7. Nicole Hosp (Austrija)
8. Michaela Kirchgasser (Austrija)
9. Nicole Guis (Italija)
10. Anja Paerson (Švedska)
11. Marlies Schild (Austrija)
12. Kathrin Zettel (Austrija)
13. Maria Pietilae-Holmner (Švedska)
14. Karin Putzer (Italija)
15. Ingrid Jacquemod (Francuska)
....
68. Nika Fleiss (Hrvatska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!