Košarka

Deveta pobjeda Roannea

Branko Barić • subota, 12.01.2008.

Prva dva susreta 14. kola francuske LNB lige odigrana su u petak i u oba su slavile gostujuće momčadi. Roanne je upisao svoju devetu pobjedu i tako zadržao priključak s društvom na vrhu tablice, dok je Orleans svladao fenjeraša Dijona. Od naših košarkaša u petak je na parket istrčao tek Jurica Golemac...

Zagrepčanin sa slovenskom putovnicom odigrao je utakmicu za zaborav protiv favoriziranog Roannea, skupivši u 16 minuta tri koša, dva skoka i četiri osobne pogreške. Puno bolja nije bila ni momčadska igra njegovog Paris-Levalloisa, pa su gosti na koncu slavili s 86:79. Brion Rush predvodio je pobjednike s 19 poena, Pape Badiane postigao je 15 uz devet skokova, a Marc Salyers skupio je deset koševa i isto toliko skokova. Najbolji kod domaćih bio je Kelvin Torbert s 14 poena i sedam skokova.

Tijesno je bilo u Dijonu gdje se posljednjeplasirana momčad lige cijelo vrijeme dobro držala protiv Orleansa, no na koncu nije uspjela upisati četvrtu prvenstvenu pobjedu. Goste je do pobjede 88:83 predvodio razigrani dvojac Brandon Heath - Zeb Cope. Prvi je bio najbolji strijelac susreta s 25 poena, dočim je drugi dodao 23 uz 11 skokova. David Simon bio je najraspoloženiji kod Dijona s 21 postignutim pogotkom.

Derbi kola izmeđi Vichyja i Le Mansa igra se u nedjelju navečer, dok su svi ostali susreti 14. kola francuskog prvenstva na rasporedu u subotu.

Francusko prvenstvo, 14. kolo, 12.1.2008.: Dijon – Orleans 83:88, Paris-Levallois – Roanne 79:86.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!