Zimski sportovi

Kostelić u krugu deset najboljih

Branimir Korać • subota, 12.01.2008.

Ivica Kostelić solidno je odradio prvu slalomsku vožnju u Wengenu. U vodstvu se nalazi odlični Francuz Jean-Baptiste Grange za kojim Ivica zaostaje sekundu, no Grange ima nad drugoplasiranim prednost od pola sekunde što znači da Kostelić ima prostora za napredak u poretku...

Za razliku od problema prošle sezone, Ivica Kostelić ove sezone bilježi bolje slalomske rezultate. Pokazao je to i u prvoj vožnji u Wengenu gdje je u vrlo izjednačenom društvu nakon prve utrke na solidnom devetom mjestu sa sekundom zaostatka za vodećim Francuzom Grangeom. Kostelić je dobro odradio gornji dio, no u donjem dijelu staze bio je nešto sporiji i zaostatak je narastao na naizgled velikih sekundu.

Zaostatak je samo naizgled visok obzirom da Grange ima priličnu prednost i nad drugoplasiranim Marijom Mattom. Grange je bio kao i jučer u superkombinacijskom slalomu, neuhvatljiv. Prvi pratitelj je Mario Matt koji zaostaje 46 stotinki, a trećeplasirani Šveđanin Jens Byggmark već kasni 58 stotinki.

O izjednačenosti prve vožnje, dovoljno govori i podatak kako je razmak između drugoplasiranog Matta i 20. Talijana Thalera svega sekundu.

Wengen, slalom, prva vožnja:
1. Jean-Baptiste Grange (Francuska) 47.30
2. Mario Matt (Austrija) +0.46
3. Jens Byggmark (Švedska) +0.58
4. Benjamin Raich (Austrija) +0.67
5. Kalle Palander (Finska) +0.70
6. Giorgio Rocca (Italija) +0.80
7. Markus Larsson (Švedska) +0.82
8. Felix Neureuther (Njemačka) +0.90
9. Marc Gini (Švicarska) +1.01
9. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.01...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!