Tenis

Ivanu mladi Nizozemac, Ivo protiv Britanca

Ivor Krapac • subota, 12.01.2008.

Ivan Ljubičić i Ivo Karlović saznali su imena kvalifikanata s kojima će se sresti u prvom kolu Australian Opena. Teži posao trebao bi imati Ljubo, čeka ga tenisač koji je bio prvi nositelj kvalifikacija...

Ljubičićev startni suparnik bit će 20-godišnji Nizozemac Robin Haase, 103. na Entry listi, koji je kvalifikacijski posao odradio bez izgubljenog seta. U prvom kolu ubilježio je 6:2 i 7:5 protiv Japanca Goa Soede, u drugom je sa 7:6(2) i 6:3 nadjačao Nijemca Juliana Reistera, dok je u trećem sa 6:2 i 7:5 prošao još jednog njemačkog tenisača, Simona Stadlera.

Haaseu ovo neće biti prvi ovogodišnji dvoboj s Hrvatom. Prošlog tjedna u Chennaiju susreo se s dvojicom - u osmini finala eliminirao je Lovra Zovka, dok ga je u četvrtfinalu s 4:6, 6:2 i 6:3 izbacio Marin Čilić. S Ljubičićem se još nije sastajao.

Ivo Karlović tražit će prolaz u drugo kolo protiv 21-godišnjeg Škota Jamieja Bakera (217.), koji, poput Ljubičićevog suparnika Haasea, na putu do glavnog ždrijeba također nije ispustio set u kvalifikacijama. Počeo je sa 6:2 i 6:0 protiv devetopostavljenog Rusa Jurija Šukina, nastavio sa 6:4 i 7:6(4) protiv Austrijanca Alexandera Peye, a dovršio posao sa 6:4 i 6:4 protiv još jednog austrijskog igrača, 31. nositelja Daniela Köllerera.

Kao i u slučaju Ljubičića i Haasea, i Karloviću i Bakeru ovo će biti prvi međusobni susret. Karlo i 21-godišnji škotski tenisač na teren će prvog dana turnira, u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u jedan iza ponoći po hrvatskom vremenu na terenu broj sedam.

U ponedjeljak ćemo pratiti još dvoje hrvatskih predstavnika. Roko Karanušić i 29. nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber odigrat će četvrti meč iza jedan u noći po našem vremenu na terenu broj sedam, iza dvoboja Karlović - Baker i dva ženska susreta prvog kola.

Kako se i očekivalo, Jelena Kostanić-Tošić nastupit će na većoj pozornici, u Vodafone Areni, u trećem meču iza jedan u noći protiv petopostavljene Marije Šarapove. Na drugom najvećem stadionu Melbourne Parka program će otvoriti Jelena Janković i Tamira Paszek, a slijede Andy Roddick i Lukaš Dlouhy.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!