Tenis

Dva od dva

Ivor Krapac • subota, 12.01.2008.

Philipp Kohlschreiber došao je do drugog ATP naslova u karijeri u svom drugom finalu na Touru. Nakon prošlogodišnjeg Münchena i pobjede nad Mihailom Južnjim, sedmopostavljeni Nijemac zadržao je stopostotni finalni učinak slavljem u završnici turnira u Aucklandu...

Kao ni lani u Münchenu, 24-godišnjak iz Augsburga ni ove sezone u najvećem novozelandskom gradu nije ušao u finale u ulozi favorita, no to mu nije smetalo na putu do titule. Ubilježio je 7:6(4) i 7:5 protiv četvrtog nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera, kojem je, tako, produžena "suša" ATP naslova koja traje još od listopada 2003. i pobjede na Masters Series turniru u Madridu.

"Meč je bio izjednačen i neizvjestan, no ja sam bio opušteniji nego u ranijim ovotjednim susretima. Dobar je osjećaj kad se moraš žestoko boriti za naslov", komentirao je Kohlschreiber, najavivši i idući tjedan na Australian Openu, na kojem u prvom kolu ide na Roka Karanušića: "Lijepo je skupljati naslove na Touru, nadam se da će mi to pomoći za samopouzdanje u Melbourneu i da ću tamo igrati kao i ovog tjedna."

Naslov u parovima pripao je južnoameričkoj kombinaciji, Peruancu Luisu Horni i Argentincu Juanu Monacu, koji su na putu do titule u četvrtfinalu nadjačali našeg Lovra Zovka i Čeha Františeka Čermaka. Horna i Monaco su u subotnjem finalu sa 6:4, 3:6 i 10:7 bili bolji od belgijsko-austrijskog dvojca Xavier Malisse/Jürgen Melzer.

ATP Auckland, 12.1.2008., finale: Kohlschreiber (Njemačka, 7) - Ferrero (Španjolska, 4) 7:6(4), 7:5.

Parovi, finale: Horna/Monaco (Peru/Argentina) - Malisse/Melzer (Belgija/Austrija) 6:4, 3:6, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!