Košarka

Baraća motivirao Spahija

Kristian Hohnjec • subota, 12.01.2008.

Junak vrlo zanimljivog susreta u Valenciji bio je Igor Rakočević, čiji su koševi u završnici osigurali pobjedu Tau Ceramici. Nama važnija vijest je vrlo dobra igra Stanka Baraća pred očima svojih poslodavaca. U drugoj subotnjoj utakmici Joventut je uz sjajnog Rickya Rubija prekinuo seriju poraza...

Pamesa pred 8500 gledatelja nije uspjela svladati Tau Ceramicu i približiti se vrhu ljestvice. Domaćin je nakon trice Shammonda Williamsa u posljednjih 60 sekundi ušao s prednošću 74:71, međutim Igor Rakočević (24 poena) prvo izjednačuje, a zatim 11 sekundi prije isteka s linije slobodnih bacanja dovodi Spahijinu momčad u vodstvo (74:76), prethodio je neplanirani prekršaj Clavera na centru. U posljednjem napadu Williams je uzeo loptu, penetrirao u reket i dodao do Stanka Baraća, čiji je poluhorok ispao iz obruča.

Barać bio je uvjerljivo najbolji pojedinac prvog poluvremena, samo da bi ga Katsikaris neobjašnjivo "hladio" na klupi većim dijelom nastavka. Stanko je u 26 minuta ostvario 13 poena (5/9 iz igre, 3/4 slobodna) uz devet skokova i tri blokade nadigravši Splittera, Teletovića i McDonalda. Prezentacije poput ove mogle bi ga sljedeće sezone na velika vrata vratiti u Vitoriju. Onaj koji je već tamo, Zoran Planinić odigrao je solidno, pogotovo u posljednjoj četvrtini. Planina je u 24 minute zabilježio 11 poena (3/3 iz igre, 5/8 bacanja), dva skoka, blokadu i tri izgubljene lopte.

Joventut je slavio u Granadi 85:76, a premda pogled na statistiku nudi 34 poena Rudya Fernandeza, pravi junak je bio Ricky Rubio. Nakon što su momčadi 40. minutu dočekale u potpunom egalu (74:74), 17-godišnjak je u posljednjih 60 sekundi ubacio sedam poena i asistirao Demondu Malletu. Biser Badalonaca završio je susret uz 15 poena, sedam skokova i četiri "krađe". Kod Granade se ističe 19 skokova i 11 koševa robusnog centra Borchardta.

ACB, 17. kolo: Pamesa - Tau Ceramica 74:76; Granada - Joventut 76:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!