Tenis

Nalbandian i Đoković love Fedexa

Kristian Hohnjec • nedjelja, 13.01.2008.

Roger Federer još će jednom u Melbourne Park ušetati kao neprikosnoveni favorit prvog Grand Slama sezone. Najveću prijetnju Švicarcu trebali bi predstavljati Novak Đoković i David Nalbandian. Kod tenisačica najčešće se spominje Justine Henin, a intrigira ponovo fokusirana Serena Williams...

Roger Federer pokušat će stići do trećeg uzastopnog naslova u Australiji. Prošle godine Švicarac se prošetao do titule bez izgubljenog seta. Trbušni virus kao i činjenica da je posljednji službeni meč imao u studenom sugeriraju da ovoga puta ne bi trebalo biti toliko lako. Već drugo kolo nudi intrigantan dvoboj s francuskim "čarobnjakom" Santorom, dok pogled dalje donosi Tomasa Berdycha i Fernanda Gonzaleza.

U istoj polovici ždrijeba nalaze se dvojica Federerovih najvećih izazivača. David Nalbandian dobio je posljednja dva ogleda sa Švicarcem, međutim Argentinac bi mogao izletjeti već u četvrtom kolu gdje ga priželjkuje neugodni David Ferrer (Španjolac ima 6-3 u međusobnim dvobojima). Još teži put do Federera ima Novak Đoković. Srpski tenisač najvjerojatnije će morati pobijediti Tursunova, Hewitta ili Baghdatisa za četvrtfinale.

Vezane vijesti

Rafaela Nadala rijetko tko vidi u krugu favorita. Brojne ozljede i spoznaja da se u Australiji ne snalazi najbolje guraju Španjolca na periferiju. U sličnoj poziciji je američki bombarder Andy Roddick, dok "dionice" Škota Murraya nešto bolje kotiraju. Što se tiče igrača koji ne spadaju u širi krug favoriziranih pažnju treba obratiti na pobjednika "dvoboja problematičnih" - Dimitrija Tursunova ili Xaviera Mallisea, te na dvojicu servera - domaćeg Chrisa Guccionea i našeg Ivu Karlovića.

Kod tenisačica za najveću favoritkinju važi prva igračica svijeta, Justine Henin. Belgijka je već "upisala" Sydney, a trenutno ima 28 uzastopnih pobjeda. Prošlogodišnja pobjednica Serena Williams navodno je naporno trenirala u međusezoni, međutim ove godine pojavila se tek na polurekreativnom Hopman Cupu.

Svoju šansu svakako vide Ruskinje (Šarapova i Kuznjecova), baš kao i Srpkinje (Janković i Ivanović). Najzanimljiviji meč prvog tjedna mogli bismo vidjeti u drugom kolu (Šarapova vs. Davenport), ukoliko Jelena Kostanić ili Sara Errani ne prirede senzaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!