Zimski sportovi

Hosp osvojila Pohorje

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 13.01.2008.

Pobjednica šestog slaloma sezone voženog na mariborskom Pohorju je Nicole Hosp. Austrijanka je na kraju čak i povećala prednost ispred Veronike Zuzulove koja je ponovila rezultat karijere. Treće je mjesto odličnom drugom vožnjom izborila Marlies Schild, a četvrtu je poziciju zadržala Sarka Zahrobska. Nika Fleiss u drugoj je vožnji još pokvarila plasman i završila na 27. mjestu...

Nicole Hosp došla je u Mariboru do četvrte slalomske pobjede u karijeri i tako povećala vodstvo kako u poretku ove discipline, tako i u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Hosp je sjajnim nastupom uspjela obraniti vodeću poziciju iz prve vožnje koju su također vrlo dobrim vožnjama napadale prvo Schild, a zatim i u zadnje dvije utrke drugoplasirana Zuzulova. Hosp je bila svjesna činjenice da ne smije pomišljati na obranu prednosti koju je stekla u prvom nastupu, nego je vožnjom bez kalkulacija na kraju prednost još i povećala. Hosp je zahvaljujući današnjoj pobjedi i jučerašnjem šestom mjestu u veleslalomu i ukupna pobjednica trofeja Zlatna lisica.

Veronika Zuzulova potvrđuje da se nalazi u odličnoj formi, no još uvijek će morati pričekati na prvu pobjedu u karijeri. Ponovila je Slovakinja drugo mjesto iz Spindleruva Mlyna (tada je završila iza Schild), ali ako ovako nastavi brzo će doći i trijumf. Marlies Schild je očekivano nakon rezerviranije prve vožnje, u drugoj odvozila najbrže vrijeme. Podsjetila je vožnjom na svoje najbolje nastupe što je u konačnici bilo dovoljno za najnižu stepenicu pobjedničkog postolja. Austrijsko-slavenski vrh upotpunila je Sarka Zahrobska koje je nakon prve vožnje očekivala napad na postolje, no vodeći trojac danas je bio razred za sebe.

Tanja Poutiainen je u odnosu na prvu vožnju baš kao i jučer izgubila jednu poziciju, a do rezultata karijere šestim je mjestom stigla Švicarka Sandra Gini. Njemica Maria Riesch skuplja bodove važne za ukupni poredak, dok je njena mlađa sestra Susanne nakon 26. mjesta u prvoj vožnji, utrku okončala na 13. mjestu. Identične pozicije iz prve vožnje zadržale su Borssen i Costazza.

Nika Fleiss je unatoč činjenici da je imala dobar startni broj odskijala lošu drugu vožnju te je završila na 27. mjestu, najlošija od svih skijašica koje su došle do cilja. Bila je to kao i u prvom nastupu vožnja bez velikih pogrešaka, no jednostavno prespora za konkurenciju. Podsjetimo, Ana Jelušić je nastup u prvoj vožnji završila na 38. mjestu.

U slalomu poredak vodećih je isti kao i na ovoj utrci, Ana Jelušić je deveta, a Nika Fleiss 24. U ukupnom poretku Svjetskog kupa, Hosp je vodeća ispred Schild i Marije Riesch, a iz njih slijedi Lindsey Vonn koja će proboj prema vrhu tražiti na utrkama brzih disciplina sljedećeg tjedna u Cortini d'Ampezzo.

Svjetski kup, Maribor, slalom, skijašice, 13.01.2008.:
1. Nicole Hosp (Austrija) 1.40.55
2. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 0.46
3. Marlies Schild (Austrija) + 0.51
4. Sarka Zahrobska (Češka) + 1.10
5. Tanja Poutiainen (Finska) + 1.31
6. Sandra Gini (Švicarska) + 1.54
7. Maria Riesch (Njemačka) + 1.61
8. Therese Borssen (Švedska) + 1.74
9. Chiara Costazza (Italija) + 1.77
10. Michaela Kirchgasser (Austrija) + 1.94
...
27. Nika Fleiss (Hrvatska) + 3.24

Svjetski kup, ukupni poredak, skijašice: 1. Nicole Hosp (Austrija) 699 bodova
2. Marlies Schild (Austrija) 574
2. Maria Riesch (Njemačka) 574
4. Lindsey Vonn (SAD) 538
5. Tanja Poutiainen (Finska) 533
6. Julia Mancuso (SAD) 523
7. Denise Karbon (Italija) 519
8. Anja Paerson (Švedska) 486
9. Elisabeth Goergl (Austrija) 471
10. Sarka Zahrobska (Češka) ...
28. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
...
48. Nika Fleiss (Hrvatska) 56
...

Svjetski kup, slalom, skijašice: 1. Nicole Hosp (Austrija) 405 bodova
2. Marlies Schild (Austrija) 360
3. Veronika Zuzulova (Slovačka) 311
4. Tanja Poutiainen (Finska) 307
5. Sarka Zahrobska (Češka) 256
6. Chiara Costazza (Italija) 225
7. Maria Riesch (Njemačka) 217
8. Therese Borssen (Švedska) 194
9. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
10. Kathrin Zettel (Austrija) 120
...
24. Nika Fleiss (Hrvatska) 56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!