Košarka

Le Mans protutnjao Vichyjem

Branko Barić • ponedjeljak, 14.01.2008.

Trebao je to biti derbi kola francuske LNB lige, no nitko prema prikazanoj igri ne bi mogao zaključiti da se radilo o dvoboju treće i šeste momčadi na tablici. Posebno se to odnosi na Vichy čiji su igrači samo fizički bili na parketu, ne i mentalno...

Le Mans je od početka zagospodario terenom, a njihova sjajna obrana u kombinaciji s kriminalnim napadom domaćina rezultirali su sa samo 20 primljenih koševa u prvom poluvremenu. Očekivalo se da će Vichy u drugom poluvremenu podići razinu igre i pokušati sustići prednost gostiju od 15 poena razlike, no to se nije dogodilo i trećeplasirana momčad lige doživjela je pravu katastrofu. Prednost Le Mansa stalno je rasla, sve do konačnih 49:78.

Luka Bogdanović predvodio je pobjednike s 18 poena, dok je Nicolas Batum dodao 12 uz deset skokova. Činjenica da su najbolji strijelci na drugoj strani bili Rasheed Wright i Zach Moss s tek po deset poena dovoljno govori o indisponiranosti njihove ekipe.

Vichy i Le Mans, zajedno s Roanneom, nakon 14 odigranih susreta u francuskom prvenstvu dijele treće mjesto s devet pobjeda i pet poraza.

LNB, 14. kolo, 13.1.2008.: Vichy – Le Mans 49:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!