Košarka

Mulaomerović: "Želimo skinuti skalp Maccabiju"

Bojan Poturica • utorak, 15.01.2008.

Nakon pobjede nad Cedevitom u Sutinskim vrelima u utakmici Kupa Krešimira Čosića, košarkaši Cibone pred sobom imaju vjerojatno najteži domaći ispit dosadašnjeg dijela sezone, utakmicu protiv Maccabija u sklopu 12. kola Eurolige...

Košarkaši Cibone će u četvrtak u 18 sati u Domu Dražena Petrovića ugostiti najbolji izraelski klub i jedan od najdominantnijih europskih klubova u posljednjih nekoliko godina, Maccabi iz Tel Aviva.

Cibosi su u prošlom kolu nakon 22 mjeseca upisali gostujuću euroligašku pobjedu. U Milanu je ostvaren trijumf protiv Armanija, a Cibona nakon 11 kola ima omjer 4-7. Želi li proći u drugi krug, zagrebačka momčad mora ostvariti najmanje dvije pobjede u preostala tri susreta skupine B.

Poziv navijačima

Glasnogovornik Cibone Ivan Jurković istaknuo je kako je potražnja za ulaznicama vrlo velika i kako očekuje ispunjenu dvoranu. Preostale ulaznice se mogu kupiti u Ciboninom fan shopu od devet do 17 sati te na blagajni kluba od 17 do 20.

Jurković je zamolio navijače da u dvorani budu najkasnije u 17.45 jer će Ciboni od strane direktora Eurolige biti dodijeljena priznanja povodom 50 godina Eurolige.

U subotu su Cibosi u NLB ligi neočekivano poraženi od Vojvodine nakon pobjeda protiv Crvene zvezde i Armanija, a potom su odmah u ponedjeljak odigrali kup susret protiv Cedevite u kojem su slavili. Umor je prisutan, ali raspored je ubitačan i promijenit se ne može.

Nakon dugog izbivanja u momčad se vraća iskusni playmaker Damir Mulaomerović koji se oporavio od rupture mišića. Mula je u nekoliko riječi najavio susret protiv izraelskog prvaka.

"Mislim da ne treba govoriti koliko je važna ova utakmica. Loša okolnost je što su promijenili trenera te igraju puno bolje nego u prvom dijelu. O pojedincima koji su tamo ne treba puno govoriti. No nadam se da imamo snage i želje da ih pobijedimo u Zagrebu i sigurno je da će se morati dobro namučiti kako bi osvojili dva boda. Nadam se pozitivnoj utakmici i da ćemo skinuti skalp Maccabiju."

"Cijela ekipa željno isčekuje utakmicu i bit ćemo spremni. Ja se vraćam da pomognem nakon samo jednog ili dva momčadska treninga s punim intenzitetom. No sigurno ću biti u momčadi i pomoći koliko budem mogao i koliko trener bude ocijenio da je potrebno."

Gledajući sa strane nekoliko zadnjih utakmica, što je Damir primijetio i čime nije zadovoljan u momčadi Cibone? "Žao mi je samo što smo izgubili utakmicu protiv Vojvodine. Da smo to pobijedili imali bismo niz od četiri pobjede i to bi u psihološkom smislu donijelo mir uoči susreta protiv Maccabija. Sigurno je da sad puno ljudi ne vjeruje da možemo dobiti Maccabi, ali opet kažem da će se morati dobro namučiti bez obzira na kvalitet i veliki fond igrača koji posjeduju. Protiv Efesa u Istanbulu oni su vrlo lako osvojili bodove, a vratio se i Nikola Vujčić. Mislim da je pred nama utakmica u koju moramo unijeti veliku želju i borbenost, pa što bude, bit će."

Koliko je Mulaomerović spreman? "Ja sam spreman koliko trener bude odlučio i koliko budem mogao. Ako odluči da igram cijelu utakmicu odigrat ću, ako bude pet minuta odigrat ću. Pitanje je samo koliko će fizilčki to biti moguće. Uz dva treninga u punom intenzitetu, vidjet ćemo što će biti."

Postoji li pritisak za igrače uoči susreta protiv Maccabija? "Pritisak uvijek postoji, ne samo protiv Maccabija. To nije veliki problem jer svi se više-manje znaju nositi s tim. Ova je utakmica važnija od drugih jer nam otvara vrata da u zadnje dvije utakmice probamo proći u drugi krug. Pritisak je sastavni dio našeg sporta."

Mulaomerović će zasigurno biti velika pomoć novom treneru Ivanu SUnari i momčadi Cibone jer u ovako važnim susretima nije dobro ovisiti o neiskusnim igračima poput Kelleya i Princa, koji je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Cedevite.

Euroliga, 12. kolo:
Cibona - Maccabi (četvrtak, 18:00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!