Tenis

Buđenje stiglo na vrijeme

Ivor Krapac • srijeda, 16.01.2008.

Ivo Karlović dohvatio je svoj najbolji rezultat karijere na Australian Openu. Drugi hrvatski "reket" probio se u treće kolo Grand Slam turnira u Melbourneu pobjedom nad Izraelcem Dudijem Selom uz preokret nakon izgubljenog prvog seta...

Nakon što je u prvom kolu nadjačao kvalifikanta Jamieja Bakera i time prekinuo niz od tri uzastopna poraza u prvom kolu Australian Opena, "Karlo" je do novog najboljeg rezultata karijere u Melbourne Parku stigao sa 6:7(5), 6:4, 6:3 i 6:1 protiv 22-godišnjeg Sele, 66. na Entry listi. Dosadašnji Karlovićev najjači doseg na prvom Grand Slam turniru sezone bilo je drugo kolo iz 2004., kad ga je zaustavio Todd Martin.

Prvi set nije naznačio da bismo koji sat kasnije mogli dočekati dobre vijesti. Sela ga je riješio u svoju korist sa 7:5 u tie-breaku, u kojem je veći dio posla obavio s dva mini-breaka za vodstvo od 5:2. Izraelac je imao svoje prilike i u ranijem dijelu seta, po jednu set-loptu u "Karlovim" servis-gemovima pri zaostatku od 5:4 i 6:5, no za odluku je ipak morao čekati tie-break.

U nastavku je servis 20. nositelja bio pouzdan kao što se i očekuje. Ivo je do kraja meča ostao bez suočavanja s break-loptom, tek nekoliko puta s 0:30 u vlastitim servis-gemovima, dok je Sela "visio" puno češće, ispustivši ključni servis u desetom gemu drugog i drugom gemu trećeg seta. U četvrtom više nije bilo jačeg Izraelčevog otpora, "Karlo" je dovršio posao s tri uzastopna breaka nakon 1:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Idući suparnik drugog hrvatskog "reketa" bit će 14. nositelj, Rus Mihail Južnji, pobjednik Chennaija s početka sezone. Južnji je u drugom kolu s 4:6, 7:5, 6:3 i 7:6(4) bio jači od Talijana Andreasa Seppija, a s "Karlom" se još nije susretao.

Ivo je u noći s utorka na srijedu više pozornosti privukao nastupom u prvom kolu parova, u kombinaciji s Amerikancem Johnom Isnerom. No, tu nije išlo tako uspješno. Par kombinirane visine od 414 cm zaustavljen je već na startu, sa 7:6(3) i 6:3 u korist argentinskog dvojca Juan Pablo Brzezicki/Agustin Calleri.

Ivan Ljubičić i Talijan Fabio Fognini probili su se u drugo kolo s 4:6, 6:1 i 7:6(3) protiv talijanske kombinacije Simone Bolelli/Filippo Volandri, dok su Jelena Kostanić-Tošić i Njemica Martina Müller bile uspješne u prvom kolu ženskih parova, s glatkih 6:1 i 6:2 protiv Australki Marije Mirkovic i Karoline Wlodarczak.

Tenisači, drugo kolo: Karlović (Hrvatska, 20) - Sela (Izrael) 6:7(5), 6:4, 6:3, 6:1.

Parovi, prvo kolo: Ljubičić/Fognini (Hrvatska/Italija) - Bolelli/Volandri (Italija) 4:6, 6:1, 7:6(3), Brzezicki/Calleri (Argentina) - Karlović/Isner (Hrvatska/SAD) 7:6(3), 6:3.

Tenisačice, parovi, prvo kolo: Kostanić-Tošić/Müller (Hrvatska/Njemačka) - Mirkovic/Wlodarczak (Australija, WC) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!