Košarka

"James je bolji i od Magica Johnsona"

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 16.01.2008.

Clippersi su na domaćem terenu iznenadili Phoenix Sunse nanijevši im neočekivani poraz. Philadelphia je ponovno nastupila bez Giričeka, a fenomenalnu predstavu u FedExForum Areni pružio je Lebron James...

Odličnu utakmicu odigrao je Lebron James ubacivši Memphisu 51 poen. Rekord sezone došao je nakon što je čak 25 poena ubacio u posljednjoj četvrtini. Vodeći strijelac lige četiri je puta do sada u karijeri ubacio 50 i više poena: "Kada pobjeđujemo to nam puno znači. Večeras je bio važan svaki poen. Izgubio sam dvije utakmice kada sam ubacio po 50 koševa i nije mi se sviđao takav rasplet. Ubaciti 50 poena i pobijediti, to je vrhunsko dostignuće", nakon utakmice prokomentirao je James.

Na fenomenalnu igru Jamesa nije ostao imun niti trener Memphisa Marc Iavaroni. "Lebron ima odlične asistencije, onakve kakve nije imao niti Magic. Ima veliki potencijal šutiranja, a to ga ne sprečava da svojim suigračima omogući mirne šuteve. On jednostavno sve vidi". James je dodao devet asistencija i osam skokova. Cleveland je utakmicu dobio u produžetku, a odlično su još odigrali Gibson (18 poena) i Ilgauskas (14 poena, 8 skokova). Najbolji kod Memphisa bio je Rudy Gay sa 30 poena i devet skokova.

Clippersi su iznenađujuće slavili protiv Phoenixa. To moraju posebno zahvaliti odličnoj igri veterana Sama Casella (32 poena, šest skokova, sedam asistencija) i Corey Maggettu (21 poen, pet skokova). Clippersi su upisali 11. pobjedu sezone, dok su Sunsi na scoru 26-12. 29 poena Stoudemira nisu bila dovoljna za nešto više od 12. poraza sezone.

76ersi, ponovno bez Gordana Giričeka, pobijedili su Houston Rocketse. Prvo ime susreta bio je Andre Miller, koji je bio nezaustavljiv kako u napadu tako i u obrani. 26 poena, šest asistencija i pet skokova bila su dovoljna da dobije epitet igrača utakmice. Solidnu pomoć imao je u Greenu (15 poena) i Dalembertu (19 poena, šest skokova). Houston, koji je igrao bez McGradyja, upisao je 19. poraz sezone. Najbolji kod domaćina Ming Yao (25 poena) i Head (16 poena).

Drugu pobjedu zaredom (tek treći put u sezoni) upisali su momci iz Velike jabuke. Knicksi su zahvaljujući Jamal Crawfordu, Zach Randolphu i Nate Robinsonu donijeli smiješak na lice trenera Isiaha Thomasa. Crawford je utakmicu završio na 29 poena, dok su Randolph i Robinson svaki ubacili po 14. Unatoč solidnom učinku Washingtovog trojca, Jamison (21 poen), Mason (20 poena), Butler (24 poena), Wizardsi su upisali 19. poraz sezone.

NBA rezultati, 16. siječanj 2008.:
Atlanta Hawks-Denver Nuggets 104:93
Orlando Magic-Chicago Bulls 102:88
New York Knicks-Washington Wizards 105:93
Detroit Pistons-Toronto Raptors 103:89
Memphis Grizzlies-Cleveland Cavaliers 124:132 (prod.)
Minnesota Timberwolves-GS Warriors 98:105
Houston Rockets-Philadelphia 76ers 107:111
LA Clippers-Phoenix Suns 97:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!