Rukomet

Skupina B: Već poznati sudionici glavnog turnira?

Goran Markuš • srijeda, 16.01.2008.

Skupina B objedinjuje domaćine prvenstva i dvije momčadi s dugom tradicijom rukometa u svojim državama. Iako će sve četiri momčadi tražiti prolaz skupine jedna od njih će zasigurno biti razočarana, a upravo bi autsajderska Crna Gora mogla presuditi u konačnom poretku…

Danska:
Brončani sa zadnja tri europska prvenstva i ove će godine tražiti prolazak u sam vrh poretka. Sa Ulrikom Wilbekom, čovjekom koji je osvojio svjetsko i olimpijsko zlato sa ženskom te dvije bronce sa muškom reprezentacijom Danci kreću u osvajanje još jednog trofeja za svoju državu.

Sa tri Larsa na čelu, Christiansenom (Flensburg), T. Jorgensenom (Portland San Antonio) i Krogh Jeppesenom reprezentacija Danske spada među najiskusnije i najprofesionalnije momčadi današnjice. Ambicije i mogućnosti su velike, a pitanje je samo hoće li ih ekipa znati iskoristiti.

Rusija:
Uvijek odlični Rusi sa vrsnim Vladimirom Maksimovom na čelu haraju Europom i svijetom još od 2000. godine. Sastavivši iznimnu momčad Maksimov je u Rusiju donio sve trofeje koji su bili na raspolaganju.

Unatoč tome našao je novu motivaciju u uzdizanju mlade momčadi temeljene na odličnim igračima istaknutog Ruskog kluba, Chehovskie Medvedi. Uz mlade nade na europsko prvenstvo putuju i starije zvijezde poput Olega Koulešova, Eduarda Kokšarova i Alekseja Rastvortseva koji će svojim znanjem i iskustvom ekipi dati dozu sigurnosti nužnu za ostvarenje nekog značajnijeg rezultata.

Norveška:
Kao domaćini europske smotre, Norvežani su potencijalna bomba za sve suparnike. Odlična momčad prepuna igrača svjetske klase na čelu sa Frankom Lokeom i Kristianom Kjellingom zasigurno će iskoristiti svaku priliku da zatresu suparničku mrežu i osvoje značajniji plasman u ukupnom poretku.

Iako na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj nisu postigli željeni rezultat ispavši već u skupini, reprezentacija Norveške dala je svima do znanja kako spada u samu svjetsku elitu lagano osvojivši "President's Cup" - turnir za momčadi koje nisu uspjele proći svoju grupu. Srčanost, motivacija i prednost domaćeg terena mogli bi biti dobitna formula za ovu ekipu.

Crna Gora:
Iako su najveći autsajderi skupine i unatoč činjenici da je ovo prvo veće natjecanje za reprezentaciju Crne Gore, Ranko Popović će zasigurno pokušati iskoristiti sav potencijal momčadi koja se poznaje još iz dana igara bivše Srbije i Crne Gore.

Većina igrača igra diljem europe, a čak četvorica u Španjolskoj što još jednom potvrđuje da ovdje nije riječ o momčadi bez perspektive. Sa odličnim Ratkom Đurkovićem, Petrom Kapisodom i Alenom Muratovićem ova će ekipa zasigurno iskoristiti svaki propust suparnika u nadi osvajanja nekoliko bodova na njihovom prvom europskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!