Košarka

Ukić nakon produžetka srušio Partizan

Tomislav Globan • srijeda, 16.01.2008.

U ključnoj utakmici u borbi za Top 16, Repešina Lottomatica u Rimu je u šokantnoj utakmici nakon produžetka svladala Partizan i došla na korak od plasmana u Top 16. Junak utakmice bez sumnje je hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić koji je postigao i odlučujući koš za pobjedu...

Lottomatica Roma - Partizan 88:87

Bila je to utakmica odluke o petom mjestu u skupini C. Partizanu bi pobjeda u Palalottomatici praktički osigurala plasman u Top 16, dok su Talijani za isti doseg ganjali -5 iz Beograda. Na kraju, nije se dogodilo nijedno ni drugo, Roma je slavila tek s pola koša prednosti te će odluka o petom mjestu pasti tek u preostala dva kola.

Roko Leni Ukić imao je veliku šutersku večer. U pobjedu Rome ugradio je 23 poena, najviše na utakmici, a za dva poena šutirao je fantastičnih 73% (8/11). Da će to biti njegova večer, Splićanin je najavio već u uvodnim minutama kada je u kratkom razdoblju ubacio devet poena uz šut 4/4.

Utakmica je bila izuzetno dramatična. Talijani su pred sam kraj regularnog dijela vodili 79:71, no Palacio dvjema tricama vratio je Partizan u igru. 30 sekunda prije kraja, pri rezultatu 79:78, Ukić je pogodio tek jedno slobodno bacanje, što Kecman košem u posljednjem napadu anulira i odvodi utakmicu u produžetke.

Beograđani su u dodatnih pet minuta imali sve u svojim rukama. Vodili su s četiri poena prednosti, imali nekoliko napada za odluku, no Milt Palacio napravio je nekoliko "neoprostivih" pogrešaka što je vratilo Romu u život. Pola minute prije kraja utakmice, kod 86:87 za goste, Roko Leni Ukić preuzeo je odgovornost i lijepim prodorom položio loptu u koš. Taj ubačaj se na kraju pokazao odlučujućim jer je Tepić do kraja čak dvaput promašio šut za pobjedu.

Dva kola prije kraja, Repešina momčad ima pobjedu više, ali i lošiji međusobni skor od Partizana. Rimljani još gostuju u Barceloni te dočekuju Roanne, dok Beograđani dočekuju Brose Baskets, a u posljednjem kolu putuju u Istanbul kod Fenerbahče Ülkera. Situaciju u ovoj skupini pomno prati i Cibona kojoj su, u slučaju barem jednog poraza Partizana, za plasman u Top 16 dovoljne i "samo" dvije pobjede u preostala tri susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!