Zimski sportovi

Otkazan otkazani Super G

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 17.01.2008.

Zbog vremenskih (ne)prilika organizatori utrka Svjetskog skijaškog kupa u Cortini d'Ampezzo primorani su otkazati Super G koji se trebao voziti u petak (18. siječnja). Umjesto utrke, skijašice bi trebale voziti trening spusta...

Najbolje svjetske skijašice trebale su u Cortini d'Ampezzo u petak voziti Super G, u subotu spust te u nedjelju trodnevni program završiti ponovno Super G-jem. No, kako se spust prema pravilima FIS-a ne smije voziti ako prije nije održan ni jedan službeni trening, kao što je to u ovom slučaju jer organizatori nisu, zbog obilnih padalina, cijeli tjedan bili u stanju pripremiti stazu, odlučeno je da se u petak umjesto utrke održi trening spusta, dok raspored za subotu i nedjelju ostaje isti.

Zanimljivo da je otkazani Super G trebao biti nadoknada utrke iz Aspena, neodržane zbog nedostatka snijega. Za sljedećih nekoliko dana najavljuje se poboljšanje vremena za taj dio Italije, pa se razmišlja o tome da se Super G vozi u ponedjeljak, no o tome još nema službene potvrde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!