Zimski sportovi

Takacs slavio na riječkim stepenicama

Sportnet • nedjelja, 20.01.2008.

Snowboard klub NINE, po prvi puta, u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Rijeke i gradom Rijekom organizirao je međunarodno gradsko snowboard natjecanje, još jedno zbivanje u nizu događanja povodom jubilarnog 25. Riječkog Karnevala. Natjecanje se održalo 19.01.2008. u samom centru grada, na stepenicama kod hotela Bonavia na posebno izrađenom poligonu, preprekama koji je naravno prekriven snijegom, kojeg su organizatori jedva jedvice pronašli u najtajnijim kutcima Gorskog kotra.

Ovom prigodom okupili su se ponajbolji domaći te sportaši iz ostalih europskih zemalja (Slovenija, Austrija, Mađarska itd). Natjecanje se održavalo na 2 elementa: downbox i down rail na kojima su natjecatelji svojim vatrolomijama ostavljali ljude bez daha, te ujedno impresionirali stručni žiri među kojima je bio nama već poznato lice Sebastian Fleiss.

Slika 1 od 1.

Najbolji se iskazao dvadesetogodišnji Mađar, Bazsi Takacs. U velikoj borbi za drugo mjesto boljim se pokazao Gerald Fuchs (AUT), a treće mjesto pripalo je Nejc Ferijanu (SLO). U ženskoj konkurenciji u tijesnoj borbi pobjedu je odnjela Sanda Jeličić (HR), dok je drugo mjesto zauzela Jasmin Reischer (AUT), a Nini Barić (HR) pripalo je treće mjesto.

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održana je u klubu Hemingway kao afterparty.

Svi oni koji su bili u nemogućnosti do sada, te koje zanima ovaj sport, imali su priliku vidjeti mali dio ovog snježnog sporta, kojeg smo prenijeli s planine u sam centar grada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!