Nogomet

Golova malo, asistencija mnogo

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 21.01.2008.

Hrvatski nogometaši diljem Europe ovog vikenda nisu bili odveć raspoloženi za zabijanje golova, to su učinili tek Danijel Pranjić iz jedanaesterca i Mate Bilić, ali je zato mnogo naših nogometaša asistiralo za pogodak. Niko Kranjčar je zahvaljujući svojoj igri okrunjenoj asistencijom proglašen ponajboljim igračem utakmice. Donosimo vam pregled učinka hrvatskih nogometaša u Europi...

Engleska

Vedran Ćorluka (Manchester City) – Još jednom je bio standardan član Manchester Cityja, no ovog puta sa svojim suigračima nije uspio stići do pobjede na domaćem terenu. Remizirali su s West Hamom.

Niko Kranjčar (Portsmouth) – Bivši nogometaš Dinama i Hajduka odigrao je odličnu utakmicu za svoj Portsmouth. Niko je asistirao Benjaniju za drugi pogodak te je od novinara dobio odlične ocjene za svoj nastup.

Eduardo da Silva (Arsenal) – Eduardo je malo ispao iz golgeterske forme s početka godine, ali zato ipak i dalje igra iznimno dobro. Bio je asistent za treći pogodak u pobjedi od 3:0 na gostovanju kod Fulhama.

Italija

Ivan Jurić (Genoa) - Splićanin je proveo svih 90 minuta na terenu, a ostaje ubilježeno kako je upravo on bio asistent za pobjednički pogodak u slavlju 2:1 nad Atalantom.

Dario Knežević (Livorno) – Iako je nerijetko znao imati problema s ozljedom, Knežević je ovog vikenda odigrao cijelu utakmicu protiv Empolija.

Dario Šimić (Milan) - Ima odnedavno novi ugovor, ali Ancelotti i dalje nema namjeru koristiti njegove usluge te je i dvoboj protiv Udinessea pratio s tribine.

Saša Bjelanović (Torino) – Bjelanovićev Torino nije slavio kod Fiorentine, ali Zadranin ipak može biti vrlo zadovoljan svojim učinkom obzirom da je asistirao za jedini pogodak svoje momčadi.

Igor Budan (Parma) - Zbog ozljede i dalje ne nastupa za sastav Parme koja je ovog vikenda gostovala kod Intera.

Ivan Rajčić (Bari) - Splićanin je ponovno odigrao svih 90 minuta u dresu Barija, no ovaj put njegova je momčad na domaćem terenu poražena od Chieva.

Francuska

Marko Marić (Lille) - Nije konkurirao u gostujućem remiju kod Sochauxa (1:0).

Jerko Leko (Monaco) – Monaco je svladao iznimno uvjerljivo Metz, a Leko je bio član pobjedničke momčadi svih 90 minuta.

Vedran Runje (Lens) - Hrvatski reprezentativni vratar bio je odličan prilikom gostovanja Lyona. Njegova momčad slavila je protiv aktualnog prvaka s 3:0.

Zvonimir Deranja (Libourne) – Hrvatska kolonija u drugom francuskom razredu gostovala je ovog petka kod Le Havrea i završilo je s prijateljskih 1:1. Deranja nije bio u konkurenciji za nastup.

Teo Kardum (Libourne) – Bivša Dinamova nada započela je od prve minute, ali kako nije briljirao, trener ga je izvadio iz igre u 75. minuti.

Kristijan Polovanec (Libourne) – Polovanec je cijelu utakmicu pratio s klupe za rezervne igrače.

Španjolska

Marko Babić (Betis) – Betis je podijelio bodove s Recreativom, a hrvatski je reprezentativac u igri proveo tek posljednjih desetak minuta.

Mate Bilić (Sporting) - Bilić je ove subote stigao do svog prvog pogotka u dresu Sportinga iz Gijona. Odigrao je svih 90 minuta, a osim što je zatresao mrežu, sudjelovao je kod još jednog pogotka svoje momčadi.

Nizozemska

Danijel Pranjić (Heerenveen) – Bivši nogometaš Osijeka i Dinama igra u sjajnoj formi u Nizozemskoj. Još jednom se upisao u listu strijelaca. Ovog puta mrežu je zatresao iz kaznenog udarca u 3. minuti.

Srđan Lakić (Heracles) – Njegova momčad poražena je kod Vitessea, a on je ušao u igru kao zamjena u 68. minuti.

Belgija

Ivan Bošnjak (Racing Genk) – Ozljeda je iza njega, ali povratak u formu će još malo pričekati. Odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Cercle Bruggea i doživjeli su pravi potop porazom od 5:1.

Mario Carević (Lokeren) – Lokeren je osvojio ovog vikenda bod, a bivši Hajdukov nogometaš bio je na terenu do 70. minute.

Antun Dunković (Mechelen) – Mechelen je poražen kod Anderlechta, a Dunković je odigrao prvo poluvrijeme, očito ne odveć dobro.

Dražen Gović (Moeskroen) - Šibenčanin pratio poraz kod Genta s klupe (2:0).

Nikica Jelavić (Waregem) - Odigrao svih 90 minuta u gostujućem porazu od Standarda.

Ivan Leko (Club Brugge) - Odigrao svih 90 minuta na gostovanju kod Bergena i sudjelovao je u akciji iz koje je pao jedini pogodak na utakmici.

Goran Ljubojević (Racing Genk) – Zbog ozljede Osječanin ne konkurira za momčad.

Ivan Milas (Mons) - Nije konkurirao za sastav u dvoboju s Clubom Brugge.

Dario Smoje (Gent) – Gent je svladao Moeskroen, ali Smoje je sve to pratio samo s klupe.

Turska

Igor Gal (Rizespor) - Nije sudjelovao u gostujućem porazu od Genclerbirligija.

Grčka

Tomislav Butina (Olympiakos) - Bivši reprezentativac i dalje ne konkurira za momčad iz Pireja.

Dario Krešić (Panionios) - Hrvatski vratar nije konkurirao za susret s Levadiakosom.

Ivica Majstorović (Panionios) – Majstorović također nije bio u konkurenciji za nastup.

Mario Galinović (Panathinaikos) - Reprezentativni vratar čuvao je gol PAO-a u domaćoj pobjedi nad Ergotelisom.

Anthony Šerić (Panathinaikos) - Bivši hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta susreta.

Darko Miladin (Ergotelis) – Trener nije računao na Miladina prilikom gostovanja kod Panathinaikosa.

Mario Budimir (Ergotelis) – Započeo od prvog sučevog zvižduka, ali zadnji zvižduk nije dočekao također na terenu. Zamijenjen je bio u 62. minuti.

Zdravko Popović (OFI Kreta) – Pratio domaći dvoboj s Olympiakosom s klupe svih 90 minuta.

Ante Tomić (Škoda Xanthi) – Odigrali bez pogodaka kod Tripolija, a Dinamov igrač na posudbi bio je na terenu samo do 56. minute kad je zamijenjen Labriakosom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!