Košarka

Prkačin u dresu europskog prvaka

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.01.2008.

Kapetan hrvatske reprezentacije Nikša Prkačin napustio je moskovski Dinamo i preselio u sastav aktualnog europskog prvaka. Na inzistiranje Željka Obradovića, Prkačin je doveden u Panathinaikos u trenutku kada grčka momčad ima velikih problema s ozljeđenim igračima...

Nikša Prkačin do kraja sezone nastupat će uz Andriju Žižića u dresu europskog prvaka Panathinaikosa. PAO je u posljednje vrijeme ostao bez Dejana Tomaševića (zbog operacije do kraja sezone) te Mikea Batistea (barem mjesec dana, također ozljeda) i trener Obradović morao je posegnuti za novim licem. Kao idealnu zamjenu vidio je Prkačina koji bi se trebao uskoro pridružiti grčkoj momčadi.

Prkačin u Dinamu nije imao idiličan odnos s trenerom Svetislavom Pešićem i Moskovljani su pristali posuditi ga do kraja sezone. Obzirom da naš centar ima važeći ugovor s Dinamom, Grcima je istaknuta odšteta koja se ispostavila kao problem te će sve tri strane kompromis pronaći u posudbi, kako piše Basketball.ru.

Nakon Stojka Vrankovića, Dina Rađe, Arijana Komazeca, Jurice Žuže, Damira Mulaomerovića i sada Andrije Žižića, Panathinaikos je još jednom posegnuo za Hrvatima. Prkačin svojim iskustvom i kvalitetom svakako može pomoći u pohodu na trostruki trofej "zelenih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!