Rukomet

Danci stari dužnici

Ivana Strahija • utorak, 22.01.2008.

Uoči iznimno važnog dvoboja s Dancima jedino što možemo poželjeti od naših reprezentativaca jest da ponove igru s Poljskom, a njima zaželjeti atraktivan susret bez ozljeda. UŽIVO na Sportnet.hr...

Kako smo već rekli, nakon otvaranja natjecanja za pamćenje i četiri boda zalihe, Hrvati ipak ne mogu odmarati jer im Danci stoje na putu do polufinala. Pobjeda bi, mada izgleda sebično tražiti još jednu tako brzo nakon praznika za oči protiv Poljske i "fajta" protiv Slovenije, riješila puno toga, većim dijelom osigurala prolazak na iduću stepenicu.

Posebna motivacija može biti saznanje da smo na posljednja dva Europska prvenstva, u Sloveniji i Švicarskoj, upravo od Danaca gubili borbu za broncu.

Slika 1 od 2.
Foto: Axel Heimken

Danska je reprezentacija stari poznanik, pravih tajni između njih i Hrvata nema. Pamtimo kako su nam "ukrali" broncu u Sloveniji, isto ponovili i u Švicarskoj, pa je to dodatna motivacija. Trener Wilbek, kojeg svijet pamti po uspjesima sa ženskom reprezentacijom, najavljuje medalju, a najveća je želja Danske plasman na Olimpijske igre. Kako zlato u Norveškoj nosi upravo to, i danskim je reprezentativcima mnogo što na kocki.

Červarovi su momci jučerašnji dan iskoristili da se dobro najedu, odmore koliko je to moguće i dogovore taktiku za prvu utakmicu druge runde. Pozitivna je vijest da će vratar Alilović uz sebe imati i Somića umjesto Jerkovića, a iz 16-torke je ispao i J. Valčić te ušao Vukić, čiji bi doprinos na "Kalebovom" lijevom krilu mogao viti velik.

Na tiskovnoj je konferenciji Lino Červar o Dancima rekao: "Danska je naš prvi protivnik. Do sada smo ih uvijek pobjeđivali u grupama no u borbama za medalju su oni bili bolji. Respektiramo protivnika. Susret može biti opasan po nas ako ne prepoznamo pravu taktiku koju im možemo servirati", te dodao koja nam je slaba strana: "Prvi puta nemamo čovjeka koji može zabiti gol sa distance i to nam u ovom momentu predstavlja najveći problem za utakmice protiv skandinavskih ekipa koje igraju plitku zonu 6-0. Imamo osam bekova, Valčić je dobar, Lacković također no nemamo izrazitog pucača."

Bez obzira na sve ozljede, na sve poteškoće i poneke slabije role, mi smo uvjereni da nas "kauboji" neće razočarati.

Tekstualni prijenos dvoboja Hrvatske i Danske možete pratiti UŽIVO na Sportnet.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!