Zimski sportovi

Moelgg vodi u Schladmingu, Ivica konstantan

Zvonimir Šimunović • utorak, 22.01.2008.

Manfred Moelgg vodeći je nakon prve vožnje najspektakularnijeg slaloma u Svjetskom kupu. Minimalno za Talijanom zaostaje Mario Matt, dok je treći vodeći u poretku ove discipline Jean-Baptiste Grange. Ponovno je vrlo dobar bio Ivica Kostelić, koji će svoju priliku u drugom nastupu tražiti s devetog mjesta...

Po prvi put nakon dugo vremena staza Planai u Schladmingu nije dočekala skijaše u ledenom izdanju. Dapače, zbog novonapadalog snijega na stazi su se već nakon nekoliko skijaša pojavile neravnine koje su onima sa slabijim brojevima otežale posao. To je najbolje iskoristio Manfred Moelgg koji je sa startnim brojem jedan stazom prošao uz nekoliko pogrešaka, no dovoljno brzo i agresivno da postane nedostižan ostalima. Moelgg do sada nema ni jednu pobjedu u Svjetskom kupu i vidjet ćemo kako će izdržati pod pritiskom spektakla u Schladmingu.

S druge strane, Mario Matt već ima iskustva u pobjeđivanju na ovoj stazi i minimalni zaostatak od samo osam stotinki daje mu za pravo nadati se i najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Matt je najmanje griješio od svih vodećih, a nakon lošeg prvog prolaznog vremena, najbolji je bio u srednjem dijelu staze kada je skoro u potpunosti nadoknadio zaostatak.

Treće mjesto drži najbolji sa zadnja dva slaloma Jean-Baptiste Grange, kojega je riskantna vožnja ovoga puta umalo koštala ispadanja, no uspio se izvući te će u drugoj vožnji pokušati nastaviti niz. Felix Neureuther je četvrti, isto toliko stotinki iza Francuza, no opet je pitanje može li mladi Nijemac spojiti dvije vrhunske vožnje.

Peto mjesto dijele Marc Gini i Benjamin Raich. Gini tako nakon pobjede u prvom slalomu sezone ponovno ima priliku za postolje, dok će ljubimac domaćih navijača pokušati prije svega osvojiti bodove važne za vodstvo u ukupnom poretku, ali Raich je uvijek najbolje od sebe davao baš u Schladmingu pa i u drugoj vožnji možemo očekivati još bolji nastup.

Ivica Kostelić nastupio je sa startnim brojem 14, kada staza više nije bila u najboljem stanju, a gornjem je dijelu ponovno počeo padati snijeg. No, naš je skijaš prošao stazom u svom poznatom stilu, tehnički savršeno, ne i preagresivno, što ga je na kraju koštalo zaostatka od sekunde i 29 stotinki. To je bilo dovoljno za deveto mjesto čime je Kostelić potvrdio konstantu među deset najboljih, a u slučaju jednako točnog, ali bržeg drugog nastupa, vrh nije neuhvatljiv.

Druga vožnja počinje u 21 h.

Svjetski kup, Schladming, slalom, skijaši, 22.1.2008.:
1. Manfred Moelgg (Italija) 50.21
2. Mario Matt (Austrija) +0.08
3. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +0.66
4. Felix Neureuther (Njemačka) +0.70
5. Marc Gini (Švicarska) +0.93
5. Benjamin Raich (Austrija) +0.93
7. Julien Lizeroux (Francuska) +0.99
8. Michael Janyk (Kanada) +1.28
9. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.29
10. Kalle Palander (Finska) +1.30
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!