Košarka

Zagrebu pobjeda izmakla "za dlaku"

Bojan Poturica • utorak, 22.01.2008.

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja "za dlaku" su poraženi u Grčkoj u petom kolu FIBA kupa. Na gostovanju kod Larrise "mravi" su izgubili sa samo pola koša, a priliku za pobjedu propustio je vrlo dobri Jakov Vladović...

Momčad Željka Pavličevića bila je na pragu osiguranja četvrte pobjede u skupini C FIBA kupa, ali je na kraju trijumf pripao grčkoj Olympiji iz Larisse. Domaćini su slavili 64:63, a tricu za pobjedu promašio je Jakov Vladović s istekom vremena.

Domaćin je nakon prve četvrtine imao vodstvo 19:15. Nakon trice Tsiarasa Olympia je povela 37:25, no naš predstavnik je nakon prvih 20 minuta zaostajao samo osam poena.

U treću četvrtinu bolje su ušli Grci koji su imali 45:33 u 22. minuti susreta. Gosti serijom 5:13 smanjuju na četiri koša zaostatka, a tricom Batisa Larissa stiže do vodstva 53:46 na kraju treće dionice.

Predvođen Dundovićem i Tomićem Zagreb CO u 38. minuti dolazi do prednosti 57:62. Nakon toga Koumbouras zabija tricu, Tomić radi prekršaj u napadu, a Bašljan faulira Koumborasa koji poravnava rezultat s linije slobodnih bacanja minutu i 44 sekunde prije kraja.

Bivši igrač Cedevite A.J. Guyton 38 sekundi prije kraja radi prekršaj na Babiću koji pogađa samo jedno slobodno bacanje. S druge strane, Batis promašuje tricu, ali skok u napadu hvata Arigbabu. Koumboras šest sekundi prije kraja iznuđuje prekršaj Simona te zabija oba bacanja za konačnih 64:63.

Kod domaćina, najbolje su odigrali Koumboras (24 koša) i Angelov (14 poena). U redovima Zagreba naistaknutiji Vladović (17 koševa, 6 asistencija), Dundović (18 koševa, 6 skokova) i Tomić (12 koševa, 15 skokova).

"Mravi" nisu uspjeli doći do četvrte pobjede u skupini C FIBA kupa, ali će zato za tjedan dana u Zagrebu imati priliku za revanš grčkom predstavniku. Pobjedom će Zagreb CO osigurati plasman u četvrtfinale, a za prvo mjestu u skupini trebat će im mala pomoć St. Petersburga Damira Markote koji je danas na domaćem terenu poražen od ciparskog AEL-a. Ciprani, Grci i Zagreb CO imaju omjer 3-2, a ako AEL dobije St. Petersburg na domaćem terenu i Zagreb dobije Olympiju, Ciprani će zbog bolje koš razlike u međusobnim susretima s "mravima" biti prvoplasirana momčad skupine.

FIBA Eurokup, 5. kolo:
Olympia Larissa - Zagreb CO 64:63.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!