Nogomet

Arsenal razbijen, Eduardo upisao novu asistenciju

Marin Vuković • utorak, 22.01.2008.

Teškim porazom u uzvratnoj utakmici polufinala Arsenal se oprostio od Carling kupa i neće imati priliku igrati u drugom uzastopnom finalu ovog natjecanja. Veliko finale na Wembleyu izborili su nogometaši Tottenhama koji su posve nadigrali svoje londonske rivale, svladavši ih po prvi put nakon devet godina. Svijetla točka u lošem nastupu Arsenala je dobar nastup i nova asistencija Eduarda da Silve...

Teško je prisjetiti se kada je posljednji put Arsenal ovako nadigran i ovako teško poražen. Tottenham je nadahnutom, odlučnom predstavom potpuno nadigrao momčad Arsenea Wengera i s visokih 5:1 izborio finale Carling kupa na velebnom Wembleyu. Eduardo da Silva odigrao je manje od pola sata, no i u tom kratkom vremenu pokazao je kako je procjena Wengera da ga ostavi na klupi bila pogrešna. Upisao je asistenciju i odigrao vrlo dobrih pola sata, no bilo je prekasno za bilo kakav preokret.

Da ovo neće biti Arsenalova večer pokazala je već treća minuta utakmice kada je Jermaine Jenas zatresao mrežu Lukasa Fabianskog i doveo Spurse u vodstvo. Niti ulazak Cesca Fabregasa u 18. minuti umjesto ozlijeđenog Denilsona nije promijenio sliku na travnjaku, a u 27. minuti Arsenal je bliže ponoru gurnuo Bendtner pogodivši glavom vlastitu mrežu nakon slobodnog udarca Jenasa. Odmah potom Dimitar Berbatov je mogao povisiti na 3:0, no njegov udarac zaustavlja vratnica.

Svaku nadu da se Arsenal može vratiti u ovu utakmicu na samom startu drugog poluvremena uništio je Robbie Keane, pobjegavši gostujućoj obrani i smireno svladavši Fabianskog za visokih 3:0. Odmah u sljedećoj minuti Bendtner je iz neposredne blizine pogodio gredu, što je bila i najizglednija prilika gostiju, no ubrzo zatim potop Topnika je nastavljen. Keane je u 60. minuti asistirao Aaronu Lennonu, kojem nije bilo teško iz čiste situacije povisiti na 4:0.

U 65. minuti Wenger je u igru napokon poslao Eduarda i Adebayora, a sjajni napadački dvojac uspio je pet minuta kasnije ublažiti težak poraz svoje momčadi. Naš reprezentativac pronašao je Adebayora na rubu kaznenog prostora, a ovaj krasnim udarcem para mrežu Radeka Cernyja. Posljednju riječ na utakmici ipak je imao Tottenham, u sudačkoj nadoknadi točku na "i" velike pobjede stavio je Steed Malbranque i postavio konačnih 5:1.

Tottenham se s ukupnih 6:2 plasirao u finale na Wembleyu, a protivnika će dobiti u srijedu nakon uzvratne utakmice drugog polufinala u kojem se sastaju Everton i Chelsea.

Carling kup, polufinale:
Tottenham - Arsenal 5:1 (ukupno 6:2)


Večeras su odigrana i tri susreta trećeg kola FA kupa, bile su to utakmice koje su prošloga tjedna odgođene zbog vremenskih neprilika i vodom natopljenih travnjaka. Sve su tri utakmice završene neodlučenim rezultatom i u regularnom tijeku i nakon produžetaka, pa se u svima pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Za iznenađenje su se pobrinuli Bristol Roversi koji su s 5:3 iz daljnjeg natjecanja izbacili premierligaša Fulham.

Derby County je na Hillsboroughu uspio izboriti prolaz u šesnaestinu finala, također nakon jedanaesteraca, bilo je 4:2 za posljednjeplasiranu momčad Premier lige, a u sljedećem kolu igrat će i Barnet koji je s 2:0 svladao Swindon.

FA kup, treće kolo:
Barnet - Swindon 1:1 (2:0 p.p.), Bristol Rovers - Fulham 0:0 (5:3 p.p.), Sheffield Wednesday - Derby Conty 1:1 (2:4 p.p.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!