Košarka

Fenomenalni Nash, povratak Sacramenta

Bojan Poturica • srijeda, 23.01.2008.

Sacramento Kingsi momčad su koja bi mnogima mogla pomrsiti račune u nastavku sezone. Potvrdili su to sinoć protiv Netsa koje su pregazili u Arco Areni. Phoenix je predvođen Steveom Nashom slavio u Milwaukeeju...

Sacramento Kingsi momčad su koja ima veliki potencijal. Ipak, njihov loš početak sezone nikome nije davao nadu da bi se ova momčad mogla boriti za doigravanje. No povratak ključnih igrača Rona Artesta, Kevina Martina i Mike Bibbyja u rotaciju znači da bi Kingsi trebali postati velika prijetnja za svakog protivnika.

Navedeni trojac sinoć je po prvi put u sezoni zajedno startao u petorci te je Sacramento pregazio New Jersey Netse 128:94. To je bila treća uzastopna pobjeda Kingsa koji su na omjeru 18-22. "Večeras nam je sve polazilo za rukom", komentirao je Bibby koji je postigao 15 koševa, sve u prvom poluvremenu. Artest (27 koševa, 6 skokova, 5 ukradenih lopti) i Martin (19 koševa, 7 skokova) bili su prva imena Kingsa, a vrlo dobar i svestran bio je centar Brad Miller (14 koševa, 8 asistencija, 7 skokova). Vince Carter (21 koš, 8 asistencija) najraspoloženiji kod gostiju.

Steve Nash je postigao 37 koševa, najviše u sezoni, i Sunsi su slavili u Milwaukeeju. Kanađanin je usto dodao i deset asistencija, a u prijelomnoj posljednjoj dionici je zabio 15 poena. Sunsi su zadnjih 12 minuta dobili rezultatom 37:22. Amare Stoudemire (19 koševa, 12 skokova) vrlo dobar. Michael Redd (28 koševa, 5 skokova, 5 asistencija) i Andrew Bogut (19 koševa, 13 skokova) su predvodili domaću momčad.

NBA rezultati, 22. siječanj 2008.:
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 105:114
Sacramento Kings - New Jersey Nets 128:94.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!