Tenis

"Moj najveći uspjeh"

Tanja Vučić • četvrtak, 24.01.2008.

Prvi Grand Slam turnir sezone u Melbourneu bliži se završnici. Za Marina Čilića je nastup na ovogodišnjem Australian Openu značio najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, a plasman u četvrto kolo donijet će mu i renking karijere. Marin se u razgovoru za Sportnet.hr osvrnuo na nastup u Australiji...

"Što se tiče Australian Opena, to mi je najveći uspjeh u karijeri, posebno zato jer je teško igrati na Grand Slamovima i što je svaki meč dosta težak. Na početku turnira sam znao da sam veoma dobro pripremljen, imao sam naporne pripreme, a prije početka Australian Opena odigrao sam dva solidna turnira, znao sam da mogu napraviti dobar rezultat ako igram dobro i konstantno", kazao je Marin o turniru kojeg će ponajviše pamtiti po odličnom nastupu u trećem kolu protiv Fernanda Gonzaleza, što mu je, kako je kasnije rekao, bio meč karijere.

Kraj puta dogodio se u osmini finala protiv Jamesa Blakea, koji se tog dana pokazao jačim: "Za poraz od Blakea djelomičan je uzrok loš ulazak u meč. Sigurno da mi nije odgovarao vjetar, nakon meča s Gonzalezom kojeg smo igrali u dvorani, to su bili puno teži uvjeti, a i teško je također bilo ponoviti nastup kao dva dana prije."

Jasno, razloga nezadovoljstvu nije bilo, osmina finala ostat će zapamćena kao prvi veći doseg na Grand Slam turnirima: "S ovim rezultatom sam napravio veliki skok na rang-listi koji će me dovesti do dobrog renkinga."

Marina smo upitali i za očekivanja na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu, na kojem će krajem veljače i početkom ožujka biti jedan od glavnih "magneta" za hrvatske ljubitelje tenisa: "Nadam se dobrom nastupu i, naravno, dobrom rezultatu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!