Tenis

Tsonga deklasirao Nadala

Kristian Hohnjec • četvrtak, 24.01.2008.

Jo-Wilfried Tsonga priredio je još jedno iznenađenje. U polufinalu Australian Opena mladi Francuz superiornom igrom porazio je Rafaela Nadala u tri glatka seta. 22-godišnjak će protivnika u finalu saznati sutra kad se sastaju Roger Federer i Novak Đoković....

Tjedan iz snova Jo-Wilfrieda Tsonge se nastavlja. Čovjek koji likom podsjeća na Muhammada Alija, a igrom na Marata Safina iz dobrih dana oduševio je Rod Laver Arenu. Rafael Nadal, taj sjajni defenzivac i neumorni trkač nije bio dostojan suparnik. Španjolca nije bilo nigdje, a Tsongini winneri frcali su na sve strane. Od moćnih servisa, do preciznog forhenda i fantastičnih "štop" voleja.

"Što ti se dogodilo večeras"?, bilo je prvo pitanje za Nadala na press konferenciji: "Ništa, moramo prihvatiti da je odigrao nevjerojatno. Udarao je jako svaku loptu. Bekendom nije promašio nijednom, kad udari forhend to je winner. Neki voleji, nisam mogao vjerovati. Igrao je bolje od mene. Kad netko igra ovako veoma teško ga je zaustaviti", divio se igri Tsonge Španjolac.

6:2, 6:3, 6:2 za manje od dva sata igre. Nekakvu šansu Nadal je imao na početku trećeg seta, koju mu je poklonio sudac. Međutim, Tsonga je s dva neobranjiva udarca u nekoliko sekundi prebrisao 15:40 i nastavio marširati prema pobjedi. Od 89 osvojenih poena 49 su bili winneri.

Francuz će sljedećeg ponedjeljka biti 18. igrač svijeta, u najmanju ruku. Prolazak u finale donio mu je 640 tisuća dolara, više nego što je ukupno zaradio u dosadašnjoj karijeri. Protiv Đokovića i Federera još nije imao priliku igrati.

Polufinale, tenisači: Tsonga (Francuska) - Nadal (Španjolska, 2) 6:2, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!