Košarka

Vujčić zaradio ovacije

Kristian Hohnjec • četvrtak, 24.01.2008.

Nikola Vujčić vratio se na euroligaški parket nakon gotovo tri mjeseca. Zbog neočekivano slabog starta Zvi Sherf bio je prisiljen koristiti ga više no što je planirao, a naš je košarkaš odigrao instrumentalnu ulogu u na kraju uvjerljivoj pobjedi Maccabija nad Armani Milanom...

Maccabi Tel Aviv - Armani Milano 91:76

Izraelci su pobjedom zadržali izglede za osvajanje prvog mjesta u Skupini B za što će im u posljednjem kolu trebati pobjeda u Solunu ili poraz Lietuvos Rytasa u Zagrebu. Utakmicu s Milanom otvorili su neočekivano loše. Gosti su zahvaljujući razigranom Danilu Gallinariju (27 koševa) poveli s 35:25.

Zvi Sherf tada je posegnuo za Nikolom Vujčićem, a najbolji centar Eurolige posljednjih godina izvrsno je reagirao. Naš košarkaš je serijom dobrih poteza vratio momčad u ritam i omogućio joj da do poluvremena gotovo prebriše zaostatak (44:46).

Po povratku iz svlačionica razigrao se Yotam Halperin, koji je u trećoj četvrtini postigao 13 koševa (71:65). Utakmica je definitivno prelomljena početkom posljednjeg perioda, kada je Maccabi uz kooperaciju Vujčića i Alexa Garcije sagradio dvocifrenu prednost. Naš košarkaš je po izlasku s terena ispraćen velikim pljeskom.

"U prvom poluvremenu nismo igrali obranu na željeni način. Trebali smo zaustaviti Gallinarija i njegov sjajan talent. Alex Garcia je igrao sjajno, razbudio je momčad svojim ulaskom na teren. Nikola Vujčić se vratio u formu brže nego što sam očekivao", zborio je poslije susreta "Zvika", koji je ostvario četvrtu uzastopnu euroligašku pobjedu od ponovnog ustoličenja na klupu Maccabija.

Nikola Vujčić u 18 minuta upisao je 10 koševa (3/5 za dva, 4/5 slobodna), dva skoka i četiri dodavanja. Yotam Halperin bio je najbolji strijelac domaćih s 24 poena, hvaljeni Garcia postigao je 14 u 18 minuta, dok je Cummings notirao 10 asistencija.

Euroliga, Skupina B, poredak: Maccabi 10-3, Lietuvos Rytas 10-3, Unicaja 9-4, Efes Pilsen 8-5, Aris 7-6, Cibona 4-9, Milano 3-10, Le Mans 1-12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!