Zimski sportovi

Skijašice u Ofterschwangu

Kristian Hohnjec • petak, 25.01.2008.

Zajedno s ostalim kolegicama iz Svjetskog kupa naše skijašice ovog će vikenda tražiti bodove u njemačkom Ofterschwangu. Naglasak je naravno na nedjeljnom slalomu, a dan prije vozit će i veleslalom...

Najbolja hrvatska skijašica, Riječanka Ana Jelušić nakon prilično dobrog starta sezone upala je u krizu. Splet ozljeda, nesretnih okolnosti i neugodnih konfiguracija stajao ju je nekoliko frustrirajućih rezultata, prvenstveno u slalomu. U veleslalomu Jelušić već duže vrijeme ne uspjeva stići blizu bodovima, pa bi plasman među 30 u subotu sve ugodno iznenadio. Negativnost je startni broj - Ana će na stazu u Ofterschwangu krenuti kao pretposljednja 64., dok je ohrabrujuća spoznaja da je na ovom terenu već osvajala veleslalomske bodove.

Vodeća u poretku veleslaloma, Talijanka Denise Karbon prije tri dana je slomila šaku, no ipak će startati. "Nemam nikakvih očekivanja. Pokušat ću osvojiti čim više bodova pritom pazeći da ne pogoršam ozljedu. Dlan me boli kad god ga pomaknem", rekla je pobjednica triju veleslaloma ove sezone.

Naša očekivanja usmjerena su prvenstveno na nedjelju kada se vozi slalom. Uz Anu Jelušić nastupit će Nika Fleiss i Sofija Novoselić. Samoborka je posljednji put u njemačkom skijalištu nastupila 2006. godine, kada je bila solidna 15., dok je Novoselić nema mnogo iskustva s terenom. Za najveće favoritkinje slaloma slove Austrijke Marlies Schild i Nicole Hosp, a ne treba zaboraviti ni iznimno dobru slovačku skijašicu Veroniku Zuzulovu.

Ofterschwang, Svjetski kup, skijašice:
26. siječanj 2008., Veleslalom (10:30 i 13:30 sati)
27. siječanj 2008., Slalom (9:30 i 12:30 sati).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!