Zimski sportovi

Po nove uspjehe

Goran Tomičić • petak, 25.01.2008.

Svjetski kup skijaša nastavlja se ovog vikenda utrkama spusta i superkombinacije u Chamonixu, a Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim nastupaju u obje utrke...

Ivici Kosteliću će odlični rezultati u Kitzbühelu i prijelaz granice od 400 bodova iznimno mnogo pomoći u nastavku sezone, a potvrda toga je i odličan startni broj u spustu. Naime, Ivica kreće odmah nakon 30 najboljih spustaša Svjetskog kupa. Dakle, dobio je startni broj 31, a Natko Zrnčić-Dim starta 41. Oba naša predstavnika žele nove bodove nakon povijesnih rezultata na Streifu.

Biti će to velika borba između Cuchea, Millera i Walchhofera, budući da su sva trojica u vrhunskoj formi. Švicarski veteran pobijedio je u Kitzbühelu, a u ostalim ovosezonskim utrkama uzeo je dvije druge pozicije, jednu treću i jednu četvrtu. Miller je pokorio Bormio i Wengen, a Beaver Creek i Val Gardena pripali su Walchhoferu.

Prvi kandidati za iznenađenje su izvrsni Buder i Jerman, a iz drugog plana svoju priliku traže Sullivan i Defago. Sve bolji je Sulzenbacher, a nakon dugo vremena dobrim rezultatima se vratio Maier. U solidnoj formi su Kanađani Osborne-Paradise i Kucera, ali njihovog sunarodnjaka Hudeca nema zbog ozljede.

U nedjelju se vozi treće superkombinacija sezone, iako se ovdje u poredak disciplina zbraja i klasična kombinacija iz Kitzbühela. Favoriti za pobjedu se znaju. U kombinaciji spusta i jedne vožnje slaloma najbolji su Miller, Raich i Kostelić, a do pobjede može i sjajni slalomaš Grange, ako zaostatak nakon spusta ne bude prevelik.

Naši predstavnici i ovdje mogu do dobrih rezultata. Kostelić je u Kitzbühelu vratio samopouzdanje, a plodove teškog rada na treninzima ubire i Zrnčić-Dim. Naš najbolji skijaš sezonu je počeo odustajanjem u Beaver Creeku, no bolji je bio u Wengenu (sedmo mjesto) i Kitzbühelu, gdje je bio odličan treći u klasičnoj kombinaciji. Sve to razlog je za vjeru u novi dobar rezultat. Najvažnije je dobro odvesti spust, a agresivnom slalomskom vožnjom može se nadoknaditi zaostatak. Natko Zrnčić-Dim sezonu je počeo odličnim 13. mjestom, koje je u Wenegu uspio poboljšati čak četiri pozicije. U slalomu je ipak nešto lošiji, te zbog pogreške u drugoj vožnji u Kitzbühelu nije uzeo bodove, no ipak je velika razlika između prave i superkombinacije, te i od Natka možemo očekivati nove bodove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!