Rukomet

Nema više Marseljeze!

Ivana Strahija • subota, 26.01.2008.

Iako je cijela rukometna javnost tipovala na Francuze kao favorite utakmice, Hrvati su pokazali i dokazali potpuno suprotno! Dominiković bajka u obrani, Metličić u napadu, svi ostali odlični – idemo u finale!

Hrvatska – Francuska 24:23 (11:9)

EP Norveška, polufinale, Lillehammer

Hrvatska:Kaleb 1, Balić 5, Duvnjak 1, Lacković 2, Vori 2, Dominiković, Horvat, Špoljarić, Metličić 6, Valčić T. 3, Valčić J., Čupić 4

Vezane vijesti

Francuska:Fernandez 1, Dinart, Gille G. 2, Gille B., Narcisse 7, Girault 1, Karabatić 5, Kempe, Abalo 7, Ostertag, Paty, Guilbert, vratari: Omeyer, Karaboue

Obrane
Hrvatska: Somić 4, Alilović 5
Francuska: Omeyer 10, Karaboue -

Sedmerci
Hrvatska: 3/4 (Čupić 2/2, Duvnjak 1/2)
Francuska: 2/5 (Girault 1/1, Karabatić 1/3, Abalo 0/1)

Isključenja
Hrvatska: 2 minute
Francuska: 4 minute

U prvom smo dijelu natjerali Francuze da plešu kako mi sviramo. Alilović je odmah pokazao Karabatiću gdje mu je mjesto obranivši prvi njegov šut, Tonči Valčić na drugoj strani pogađa strašnom Omeyeru kroz noge.

Slijedi promašaj Balića i Karabatića, potom Duvnjak iz sedmerca matira francuskog vratara. Francuzi drže priključak, a onda je isključen Dinart. Metličić pogađa kako samo on to zna, Francuzi propuštaju iskoristiti napad, ali Valčić pogađa!

Na +2 se držimo dosta dugo, premda Duvnjak drugi sedmerac ne iskorištava, a Metličić je "dežurni krivac" za prekršaje u napadu. Ipak Metličić ne popušta, smješta Omeyeru loptu za loptom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Tri gola prednosti imamo u 26. minuti, nakon genijalnog poteza Dominikovića u obrani. On krade loptu, baca je do Kaleba, koji Francuze kažnjava njihovim vlastitim oružjem u brzoj kontri.

No, budi se Francuz Narcisse i smanjuje na –2. Imamo posljednji napad, ali Balić dodaje za Metličića preko šesterca, Pero ne stiže loptu.

U drugom nas dijelu muče Narcisse i Karabatić, kontrama i polukontrama. Kad nam obrana nije postavljena, a ta dvojka leti kao vjetar, lopta redovito završava u mreži. Francuzi izjednačuju na 14:14 u 39. minuti, strijelcima se pridružuje i Abalo.

Vorijevi pogoci i Balićeve asistencije nas drže još jedno vrijeme na +1, no tada propuštamo dva napada, a Narcisse vara Alilovića za 16:15 Francuza.

U 46. minuti je isključen Dinart, što nam daje malu prednost. Čupić izlazi u prvi plan, prije je pogodio sedmerac, potom na dodavanje Balića pokazuje da se ne boji Omeyera, i opet smo u prednosti.

Tri minute kasnije isključen je i Dominiković, već su se Francuzi poradovali, ali se Hrvati ne predaju, već odlaze na +2 s igračem manje. Balić loba francuskog vratara, Somić brani sedmerac Karabatića a Čupić je i opet precizan sa sedam metara.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Tada gazda Balić promašuje, vidi se kako mu je teško, a taj promašaj daje Francuzima priliku za izjednačenje. Uz sedmerac ih Girault vodi do ponovnog vodstva, a za nas slijede infarktne minute.

Narcisse griješi u napadu, a Lacković pogađa onako daljinski, opet smo u egalu. Nešto još pokušava Abalo, no Balić prvo pogađa mrežu kroz noge Omeyera, potom i asistira Lackoviću za 24:23.

Pedesetak sekundi pred kraj Francuzi imaju napad. Naši rukometaši upravo u tom dijelu pokazuju od čega su napravljeni, jer prvo blokiraju sve prilaze golu fantastičnom igrom u zoni, a potom i Somić brani šut Karabatića!

U finalu smo, medalja je naša. Zlatna ili srebrna manje je bitno, jer smo se još jednom dokazali kao rukometni genijalci. Šepavi, izubijani, oblijepljeni flasterima, uspješno smo se othrvali francuskoj mašini.

Još jednom – bravo Hrvati!

Susret Hrvatska - Francuska mogli ste pratiti UŽIVO na Sportnet.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!