Zimski sportovi

Mladi hokejaši oduševili gradske oce

Sportnet • subota, 26.01.2008.

Tri zlata i dva srebra koja su mladi hokejaši KHL Zagreb donijeli sa božićnih turnira u Češkoj oduševili su vijećnike gradske četvrti Novi Zagreb i tako potaknuli izgradnju nove ledene dvorane.

Predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb Jadranko Baturić najavio je da će uz košarku i hokej postati zaštitni znak Novoga Zagreba, a mladim talentiranim hokejašima obećao je pružiti priliku da postanu hokejaške legende.

Sportski direktor KHL Zagreb Mladen Jarčov naglasio je da ovakvi rezultati u kategorijama do 10 i 12 godina nisu novost no iznenađuje činjenica da su uspjehe ovaj put ostvarili hokejaši u kategorijama do 14 i 16 godina.

"Time smo se približili i najjačim europskim hokejaškim nacijama kao što su Češka, Slovačka i Rusija, a koje nastupaju na turnirima koje osvajaju naši klinci", kaže Jarčov.

S kvalitetom mlađih kategorija upoznati su i Kanađani kojima su prošle godine hokejaši KHL Zagreb "uzeli" zlato na turniru do 12 godina. Jedino se poboljšanjem uvjeta mogu stvoriti preduvjeti da se u ovom viteškom sportu zaprijeti svjetskim velesilama i u seniorskoj konkurenciji a to je želja Baturića koji je izgradnju dvorane najavio već početkom iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!