Zimski sportovi

Schild vodeća, Ana najavila povratak u vrh

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 27.01.2008.

Marlies Schild uvjerljivo vodi nakon prve vožnje slaloma u Ofterschwangu. Austrijanki su se na manje od sekunde zaostatka uspjele približiti jedino Veronika Zuzulova i Tanja Poutiainen. Nakon dva neulaska u drugu vožnju, Ana Jelušić šestim mjestom najavljuje povratak u pravu formu, dok je Nika Fleiss s velikim zaostatkom ipak uspjela izboriti drugu vožnju...

Marlies Schild nalazi se pred četvrtom slalomskom pobjedom u ovoj sezoni. Schild je prvu vožnju sedmog slaloma sezone odvozila na samo njoj svojstven način. Agresivno i brzo u spoju sa savršenom tehnikom, jednostavnije rečeno – neuhvatljivo za sve ostale. Austrijanka je tako najavila povratak crvene majice u njeno vlasništvo. U tome joj za sada pomaže i Nicole Hosp koja je očito još uvijek pod dojmom propuštanja jučerašnje veleslalomske pobjede. Do danas vodeća u ovoj disciplini u prvom je nastupu stazom prošla bez previše tempa i brzine u ravnom dijelu, što ju je na kraju koštalo velikog zaostatka.

Veronika Zuzulova i Tanja Poutiainen jedine su u prvoj vožnji uspjele zaostati manje od sekunde, no njihovi zaostaci su još uvijek preveliki da bi mogle očekivati napad na vodeću. Zuzulovoj će tako u prvom planu biti doći do trećeg uzastopnog drugog mjesta, dok Poutiainen za Slovakinjom zaostaje tek devet stotinki. Therese Borssen potvrđuje da je u ovom trenutku najbolja švedska slalomašica, pogotovo nakon još jednog odustajanja Anje Paerson. Četvrto mjesto dijeli sa Sarkom Zahrobskom.

Nakon dva, za nju izrazito loša nastupa u Češkoj i Sloveniji, Ana Jelušić ponovno je u vrhu svoje udarne discipline. Riječanka je većinu zaostatka (+0.83) stekla u gornjem, ravnom dijelu staze dok je na strmini potvrdila kvalitetu i uspjela doći do šestoga mjesta. Kvalitetniji ravni dio staze u drugoj bi vožnji Ani mogao značiti i eventualno postolje jer Zuzulova na drugom mjestu bježi joj tek trideset stotinki. No, ne treba pod svaku cijenu tražiti veliki napredak, jer Ani je danas najvažnije da dobrim plasmanom najprije vrati vjeru u svoje mogućnosti. Nika Fleiss odskijala je preoprezno i na kraju skupila zaostatak od skoro tri i pol sekunde, što je ipak, bilo dovoljno da izbori drugi nastup. No, teško da će Nika biti prezadovoljna ukoliko ne popravi plasman.

Za mini iznenađenje ponovno se potrudila Sandra Gini, koja je, nakon Maribora još jednom potvrdila odličnu formu i s relativno visokim startnim brojem (24) dohvatila devetu poziciju koju dijeli s pobjednicom iz Lienza Chiarom Costazzom.

Druga vožnja počinje u 12.30 sati.

Svjetski kup, Ofterschwang, slalom, skijašice, 27.01.2008., prva vožnja:
1. Marlies Schild (Austrija) 48.39
2. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 0.86
3. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.95
4. Therese Borssen (Švedska) + 1.12
4. Sarka Zahrobska (Češka) + 1.12
6. Ana Jelušić (Hrvatska) + 1.16
7. Nicole Hosp (Austrija) + 1.32
8. Maria Riesch (Njemačka) + 1.34
9. Sandra Gini (Švicarska) + 1.43
9. Chiara Costazza (Italija) + 1.43
...
28. Nika Fleiss (Hrvatska) + 3.43
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!