Tenis

Japanci nas zaledili

Ivor Krapac • nedjelja, 27.01.2008.

Još je šest dana ostalo do prvog ovogodišnjeg nastupa hrvatskih reprezentativki u Fed Cupu. Idućeg vikenda očekuje nas gostujući susret s Japankama u prvom kolu Svjetske skupine II, a hrvatske igračice predvođene izbornikom Goranom Prpićem već su pristigle na poprište dvoboja, Mikishi nedaleko Kobea. Dočekali su ih neobični uvjeti za tenis...

U dvorani Beans Dome, u kojoj će se odigrati ovaj dvoboj, hrvatske tenisačice suočile su se s temperaturom od samo šest Celzijevih stupnjeva, šest stupnjeva nižom od minimalnog standarda kojeg nalaže ITF, ali viša ni ne može biti. Zvuči nevjerojatno, no dvorana u Mikishiju nema sustav centralnog grijanja, što je, kako domaćini tvrde, u Japanu sasvim uobičajeno.

Domaći su izgleda navikli igrati i trenirati u takvim uvjetima, a najavljeno je da će tako biti i za sam susret, pa ekipi koju vodi Goran Prpić ne preostaje ništa drugo nego prilagoditi se, što će pokušati učiniti tzv. grijaćim naljepnicama koje na odjeći proizvode toplinu oko 12 sati. Vjerojatno će pomoći, no najavljen je i razgovor s predstavnikom Međunarodnog teniskog saveza, možda se u idućih nekoliko dana pronađe i pravo rješenje za grijanje.

U Japanskom teniskom savezu potvrdili su da je prodan veći dio ulaznica, za sva fiksna mjesta kojih ima 1.500, a bit će postavljene i montažne tribine s oko 1.000 mjesta, koja domaći također planiraju popuniti do kraja. Po svemu sudeći, podrške im neće nedostajati.

Podsjetimo, japanska ekipa će u ovom ogledu nastupiti bez svoje vodeće igračice, 32-godišnje Ai Sugiyame, 41. na svijetu. Njen izostanak pokušat će "poništiti" Akiko Morigami (49.), Aiko Nakamura (73.), Ayumi Morita (137.) i Rika Fujiwara (236.), a suprotstavit će im se Jelena Kostanić-Tošić (102.), Nika Ožegović (147.), Ana Vrljić (271.) i Petra Martić (328.).

Glavni dio tereta za Hrvatsku će nositi Kostanić-Tošić i Ožegović, koje su u nedjelju trenirale na središnjem terenu, dok su na obližnjem igralištu svoj trening odradile Vrljić i Martić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!