Tenis

"Želim još ovakvih trenutaka"

Branimir Korać • nedjelja, 27.01.2008.

Nakon finalnog dvoboja u Rod Laver areni, Novak Đoković očekivano je sjao od sreće, no sretan je bio i Jo-Wilfried Tsonga. Francuz je svjestan kako je samim ulaskom u finale napravio veliku stvar i nije bilo mjesta razočaranju porazom…

Đokovićev govor bio je onaj klasični, pobjednički. Pobjednik Australian Opena zahvalio se svima koji su bili uz njega protekla dva tjedna, ali ne samo ta protekla dva tjedna već kroz cijeli život.

''Presretan sam što sam upravo ovdje osvojio svoj prvi Grand slam turnir. Nadam se da će ovakvo slavlje i u budućnosti biti među mojim navijačima. Ponosan sam što sam prvi tenisač iz Srbije koji je osvojio Grand slam turnir. Znam da je tamo sad ludnica, pozdravljam vas sve i volim vas'', rekao je sretni Đoković.

Vezane vijesti

Tsonga nije djelovao razočarano, prije malo zbunjeno i nenaviknuto na ovakve stvari. ''Ne znam još da li bih trebao biti sretan ili tužan, trenutno se osjećam jako dobro. Ponosan sam na svoju igru i sretan sam zbog Novaka jer je igrao uistinu sjajno'', kaže Tsonga.

Francuz se zahvalio i brojnoj publici koja je bila na njegovoj strani. Imao je glasnu podršku s tribina koja je u nekim trenucima omela Đokovića, no pobjednik se na kraju pokazao velikim i Tsonginim navijačima poručio ''ne brinite se, i vas volim''.

Ulazak Tsonge u finale jednako je velika priča kao i Đokovićeva pobjeda. ''Ne može baš svako pobijediti igrače koje sam ja u tjedan dana pobijedio. Padali su Gasquet, Južni i Nadal, sve odreda vrhunski igrači. Uspio sam ih pobijediti, to je teška misija, no uspio sam i to me ispunjava velikim samopouzdanjem'', na kraju je dodao Tsonga.

Očekivani govori za kraj Australian Opena. Nije tu bilo govora o samoj igri, taktikama, pripremama, oni su svoje rekli i pokazali na terenu. Pokazali su to na najbolji mogući način i potvrdili da im je i bilo mjesto u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!