Košarka

Dobar posao naših u Italiji

Ivana Spahija • nedjelja, 27.01.2008.

Susreti 21. kola talijanske košarkaške lige donijeli su dobar učinak naših košarkaša "na radu" u talijanskim klubovima. Roko Ukić je sa svojih 15 poena sudjelovao u pobjedi Lottomatice nad Angelicom, a momčad Air Avellina je na krilima Nikole Radulovića deklasirala Snaidero...

Lottomatica Roma na domaćem je parketu došla do pobjede nad momčadi Angelica iz Bielle, bilo je 90:84 za Rimljane. Domaćini su održavali prednost tijekom cijelog susreta, na poluvremenu su imali +20 (55:35), a gosti iz Bielle su do kraja susreta uspjeli tek smanjiti zaostatak na konačnih 14 poena. Prvo ime susreta je B.J. Elder iz momčadi Angelica, postigao je 23 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Naš Roko Ukić proveo je 33 minute na parketu u dresu Lottomatice, ubacio je 15 poena kojima je pridodao pet skokova i četiri asistencije.

Nikola Radulović je sa svojih 19 poena uz tri skoka i dvije asistencije doveo do pobjede svoj Air Avellino na gostovanju kod Snaidera u Udinama, gosti su upisali visoku pobjedu rezultatom 67:89. Uz Radulovića, raspoložen je bio i Eric Williams koji je ubacio 16 poena, dok se iz Snaidera najviše istaknuo Brooks Sales s 19 postignutih poena kojima je pridodao i pet skokova.

Košarkaši La Fortezze iz Bologne kod kuće su svladali Tisettantu iz Cantua rezultatom 75:69. Domaćini su bili uvjerljivi tijekom cijelog susreta, a iako su im se košarkaši Tisettante opasno približili u trećoj četvrtini (53:49), ipak su uspjeli održati prednost i upisati vrijednu pobjedu. Iz pobjedničke momčadi najučinkovitiji je bio Guilherme Giovannoni koji je ubacio 20 poena uz čak 12 skokova, a iz momčadi Tisettante najviše se istaknuo Gerald Fitch koji je postigao 20 poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Tijesnu pobjedu na domaćem terenu upisali su košarkaši Solsonice iz Rietija koji su svladali Cimberio iz Varesea rezultatom 83:82. Gosti iz Varesea imali su vodstvo u prve tri četvrtine, a u posljednjoj su domaćini uspjeli preokrenuti rezultat i minutu prije kraja povesti sa 64:62, no međutim Delonte Holland je pogodio šut za dva za 64:64 i odveo susret u produžetke. Tamo je također bilo izjednačeno, pri samom kraju drugog produžetka gosti su imali vodstvo od 81:82, a pobjedu domaćinima donio je Mario Gigena košem za konačnih 83:82 Solsonice. Prvo ime susreta je Morris Finley iz pobjedničke momčadi, postigao je 22 poena uz šest skokova i dvije asistencije.

Uvjerljivu pobjedu kod kuće upisala je momčad Premiate iz Montegranara koja je rezultatom 93:77 svladala košarkaše Legee iz Scafatija. Domaćine je do pobjede doveo Ricky Minard s 18 ubačenih poena uz tri skoka i isto toliko asistencija, a momčadi iz Scafatija nije pomoglo ni 24 poena raspoloženog Marcusa Hattena.

Dalibor Bagarić je sa svoja tri poena uz dva skoka sudjelovao u porazu svoje momčadi od Montepaschija iz Siene. Vodeća momčad prvenstva na domaćem je parketu ugostila košarkaše Upim Bologne koje je svladala s tijesnih 75:72. Iako su tijekom prve tri četvrtine održavali prednost od minimalno četiri poena, u posljednjih deset minuta gosti iz Bologne imali su priliku uzeti i pobjedu. Tri minute prije kraja Upim Bologna je imala vodstvo od 60:64, ali su košarkaši Montepaschija ipak uspjeli nadoknaditi taj zaostatak i upisati pobjedu. Od domaćina se najviše istaknuo Terrel McIntyre sa 16 ubačenih poena uz tri asistencije, dok je od gostiju najuspješniji bio Joseph Forte koji je postigao 22 poena uz tri skoka i šest asistencija.

Košarkaši Benettona kod kuće su deklasirali momčad Pierrel Capo d'Orlanda rezultatom 107:79. U ovom susretu domaćini su također održavali prednost tijekom svih 40 minuta, a gostima iz Capo d'Orlanda najviše su odmaknuli u trećoj četvrtini kada su otišli na +24 (82:58), da bi do kraja susreta još više povećali prednost. Pobjedi Benettona najviše je pridonio Lionel Chalmers koji je postigao 24 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Od gostiju, najbolji su bili Gianmarco Pozzecco i Charles Judson Wallace s po 16 ubačenih poena.

Dvije domaće pobjede ostvarile su momčadi Armani Jeansa i Eldo Napolija koje su svladale košarkaše Scavolinija, odnosno Siviglie Wear. Danilo Galinari je s 20 postignutih poena doveo momčad iz Milana do pobjede, dok je pobjedi Eldo Napolija najviše pridonio Chris Monroe koji je postigao 23 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Lega A Basket, 21. kolo: Lottomatica Roma - Angelico Biellla 90:84, Snaidero Udine - Air Avellino 67:89, La Fortezza Bologna - Tisettanta Cantu 75:69, Solsonica Rieti - Cimberio Varese 83:82, Premiata Montegranaro - Legea Scafati 93:77, Montepaschi Siena - Upim Bologna 75:72, Benetton Treviso - Pierrel Capo d'Orlando 107:79, Armani Jeans Milano - Scavolini Spar Pesaro 96:61, Eldo Napoli - Siviglia Wear Teramo 88:66.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!