Košarka

Nancy ponovno sam na vrhu

Branko Barić • ponedjeljak, 28.01.2008.

U 16. kolu francuske LNB lige velike uspjehe ostvarile su momčadi sa samog dna tablice. Iznimka je jedino Clermont koji je ponovno teško stradao na svom parketu i tako ostao sam na začelju poretka. Pau-Orthez, Chalon, Gravelines i Dijon upisali su vrijedne pobjede u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu...

Najveće iznenađenje je uvjerljiva pobjeda slabašnog Dijona nad ASVEL-om, koji je jedan od glavnih kandidata za naslov. Do tek četvrte pobjede u prvenstvu i prepuštanja "fenjera" Clermontu, svoju momčad predvodio je Damir Krupalija s 18 pogodaka i devet skokova. Robert Conley postigao je 17 za momčad iz Villeurbanea, koja je je ovim porazom prepustila lidersku poziciju Nancyju.

Nancy je iskoristio priliku za osamostaljenje na prvom mjestu svladavši Parisa sa 79:64. Cyril Julian postigao je 17 poena uz devet skokova za pobjednike, dok se Jurica Golemac uklopio u sivilo domaćina s tri poena i jednim skokom.

Chalon se približio sredini ljestvice uvjerljivo nadigravši Choleta s 81:52. Philippe Braud postigao je 17 poena, a pratio ga je Darrel Mitchell sa 16. Veliko iznenađenje je i pobjeda Gravelinesa, koji je predvođen Thomasom Dubiezom (23 poena) svladao neugodnog Le Havrea s 92:82.

Kolo su nedjeljnim susretom zaključili Strasbourg i Roanne, a gosti su pobjedom 79:71 zadržali priključak s vodećim momčadima. Roanne s omjerom 11-5 dijeli treću poziciju s Le Mansom, a od prvoplasiranog Nancyja dijele ga tek dva boda.

LNB, 16. kolo, rezultati: Paris – Nancy 64:79, Pau-Orthez – Orleans 91:88, Gravelines – Le Havre 92:82, Dijon – ASVEL 87:65, Chalon – Cholet 81:52, Clermont – Vichy 51:83, Strasbourg – Roanne 71:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!