Košarka

James porazio Bryanta

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 28.01.2008.

Nedjelja je donijela pretek uzbudljivih susreta, a s najvećim zanimanjem pratio se onaj u Staples Centru. Okršaj dva ponajbolja individualca današnjice otišao je na stranu Cleveland Cavaliersa i LeBrona Jamesa. Dramatično je bilo i u Orlandu, gdje je Hedo Turkoglu tricom sa zvukom sirene naplatio neigranje Kevina Garnetta...

Prva četvrtina dvoboja Lakersa i Cavsa donijela je nesvakidašnji prekid, barem za američke prilike. S vrha Staples Centra odjednom je počelo "kapati", a "kišu" i 12-minutni prekid uzrokovali su radnici koji su ostavali opremu na krovu. Kobe Bryant (33 poena, 10/21 šut, 12 skokova, šest asista) igrao je veoma kontrolirano i efikasno u prvom poluvremenu (6/6 šut, pet asista), da bi se vratio starom "načinu" u nastavku. Njegovo forsiranje koštalo je Lakerse pobjede. U završnici je Bryanta nadvisio LeBron James (41 poen, devet skokova, četiri dodavanja).

Nakon što su Lakersi poveli 93:92, zvijezda Cavsa ubacila je šest poena u posljednjih 76 sekundi (95:98). Los Angeles je imao devet sekundi za izboriti produžetak, ali Luke Walton propustio je šutnuti tricu a kad je lopta došla do Kobea već je bilo prekasno. "Morao je puknuti, bio je otvoren, ali nismo utakmicu izgubili u toj sekvenci", bio je komentar Phila Jacksona.

Žilavi Boston odlično se nosio s Orlandom, premda su igrali bez svojeg ključnog čovjeka, Kevina Garnetta. Celticsi su u trećoj četvrtini bili na -16, a u posljednje dvije minute ušlo se s vodstvom Magica 91:84. Ipak, gosti izjednačuju dalekometnim ubačajem Raya Allena. U posljednjih 14 sekundi loptu je u ruke uzeo Hedo Turkoglu i pogodio tricu sa zvukom sirene za pobjedu - 96:93. "Mislim da je Turkoglu namjerno pustio Celticse da se približe, kako bi napravio dramu i pokazao da zaslužuje All-Star", našalio se trener Orlanda Stan Van Gundy.

Hawski su propustili +14 u posljednjoj četvrtini protiv Blazersa (94:93). Brandon Roy još je jednom oduševio Rose Garden. 23-godišnji bek predvodio je preokret domaćina, a osim što je postigao posljednjih pet poena na utakmici, odigrao je i odličnu obranu na Joe Johnsonu prisilivši ga na dva air-balla u posljednjih 20 sekundi.

Kalvarija Netsa se nastavlja, a poraz u Minnesoti mogao bih ih natjerati da rasforme slavni trio. New Jersey je imao +15 (65:80) deset minuta prije kraja, samo da bi omogućio najlošijoj momčadi u ligi njihovu treću uzastopnu pobjedu (98:95). Al Jefferson bio je fantastičan - 40 poena, 19 skokova. Glavni kotačić razmjene za Garnetta, zanimljivo, ima bolje brojke od novog favorita Bostonovih navijača.

Dramatično je bilo i u Milwakeeju. Wizardsi su se vratili iz "mrtvih" i uspjeli izboriti produžetak, no ukazao se Maurice Williams (25 koševa, pet asista) s dvije trice u ključnim trenucima i odveo domaćina do pobjede - 105:102. Za Buckse, koji su igrali bez prvog strijelca Michaela Redda, odličnu partiju pružio je Andrew Bogut (18 koševa, 15 skokova, šest asista). Washingtonu pak nije bio dovoljan ni rekord karijere sve boljeg Carona Butlera (40 koševa).

NBA, rezultati, 27. siječanj 2008.;
Orlando Magic - Boston Celtics 96:93
Chicago Bulls - Phoenix Suns 77:88
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 95:98
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 105:102 (produžetak)
Portland Trailblazers - Atlanta Hawks 94:93
Minnesota Timberwolves - New Jersey Nets 98:95
Dallas Mavericks - Denver Nugggets 90:85
Houston Rockets - Utah Jazz 89:97
Seattle Sonics - Sacramento Kings 101:103
Golden State Warriors - New York Knicks 106:104.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!