Nogomet

Eduardo ide na Old Trafford

Marin Vuković • ponedjeljak, 28.01.2008.

Danas su određeni parovi osmine finala engleskog FA kupa, a nemilosrdni ždrijeb je odlučio da se već u ovom stupnju natjecanja suoče dvije trenutno najjače momčadi na Otoku. Manchester United će tako sredinom veljače na Old Traffordu ugostiti Eduarda da Silvu i njegov Arsenal...

Nakon što su po prvi put u više od 50 godina susreti šesnaestine finala završeni bez ijednog neodlučenog ishoda, pristupilo se izvlačenju parova osmine finala. Šesnaest momčadi koje su ostale u natjecanju držale su palčeve da izbjegnu nekoga od teških protivnika, no kuglice ždrijeba nekad se znaju grubo poigrati. Tako će se već u osmini finala sastati najveći kandidati za ovogodišnji naslov prvaka, Manchester United i Arsenal.

Susret dvije vodeće momčadi Premiershipa zasjenio je sve ostale izvučene parove, no spomenimo kako Niko Kranjčar i Portsmouth putuju u goste Prestonu, 22. momčadi Championshipa, odnosno engleske druge lige. Nakon ne tako uvjerljivog nastupa protiv amaterskog Havanta & Waterloovillea, Liverpool je izvukao sraz s drugoligašem Barnsleyem, također na Anfieldu.

Vjerojatno najlakši posao stoji pred Chelseajem koji će na Stamford Bridgeu dočekati osrednjeg trećeligaša Huddersfield. Očekuje se laka pobjeda Grantove momčadi, no na primjeru Liverpoola i njegovih problema s Lutonom, pa potom i Havantom, valja biti oprezan.

Sve utakmice na rasporedu su 16. i 17. veljače.

FA kup, osmina finala, parovi:
Bristol Rovers - Southampton
Cardiff - Wolverhampton
Sheffield United - Middlesbrough
Liverpool - Barnsley
Manchester United - Arsenal
Preston - Portsmouth
Coventry - West Bromwich Albion
Chelsea - Huddersfield

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!