Rukomet

Četiri puta u pet godina

Ivana Strahija • ponedjeljak, 28.01.2008.

U pet je godina hrvatska muška rukometna reprezentacija četiri puta svojim sunarodnjacima donijela na poklon medalje i to samo zlata i srebra. I ovog puta doček u Zagrebu nije prošao nezapaženo, a rukometaši su dali svoje viđenje europske smotre...

"Bolnica na kraju grada" se vratila u Hrvatsku ovjenčana još jednom velikom medaljom, no odmora za naše reprezentativce nema baš puno, jer će vrlo skoro svaki od njih skoro u svoje klubove. Doček na Plesu bio je skroman, ali upečatljiv, jer je dvjestotinjak ranoranilaca, potpomognutih jakim snagama sedme sile, opsjedalo srebrne europske rukometaše.

U centru je pozornosti svakako bio Lino Červar, koji je vjerojatno i zbog ranijeg istupa na nacionalnoj televiziji, odbio pričati o svom mogućem napuštanju reprezentacije, a kako neslužbeno doznajemo njegova je pozicija u reprezentaciji, barem što se igrača i Saveza tiče, "armirana".

Červar je ipak rekao po koju o svojim borcima: "Danas smo daleko najkvalitetniji kolektivni sport u ovoj zemlji. Svaka čast dečkima i mislim da su se herojski borili. Kao njihov trener sam ponosan na njih."

Slika 1 od 1.
Foto: Axel Heimken

Pero Metličić, čije su daljnje povrede na EP-u izmamile uzdahe i srdžbu mnogih navijača, jasno je i glasno rekao: "Dali smo sve od sebe i nadam se da vas nismo razočarali."

Igor Vori i Ivan Čupić složili su se da su Danci bili bolji i zasluženo pobijedili, dok je Mirko Alilović ipak požalio zbog svog slabijeg učinka: "Zakazao sam u dvije najbitnije utakmice i to me jako peče, ali to je sve velika škola, pa se nadam da će u budućnosti biti bolje."

Davor Dominiković, koji je držao konce obrane u svojim rukama, ipak je nakon svega ostao nezadovoljan: "Malo su se slegli dojmovi, ali je teško izvući osmijeh na lice tako kratko nakon poraza. Može se reći da smo bili u Rimu, a nismo vidjeli Papu. Sve što smo postigli zaslužili smo rudarskim radom i velikom mukom. Neki kažu srebro zlatnoga sjaja, ali uvijek će se ipak pamtiti da su Danci prvi, a mi samo drugi."

No, razočaranja nema, barem ne u srcima pravih navijača, ali i poznavatelja rukometne igre, koji su svjesni koliko je borbe, muke i truda ugrađeno u srebro.

Iduće izdanje najboljeg sportskog reprezentativnog tima u Hrvatskoj ćemo gledati tek koncem svibnja odnosno početkom lipnja, kad će se naši rukometaši boriti za mjesto u Pekingu. Kao domaćini kvalifikacijskog olimpijskog turnira ugostit ćemo Rusiju, Alžir i Južnu Koreju ili Japan, a dva najbolja tima osvajaju olimpijsku ulaznicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!