Košarka

Tomić odveo Zagreb u četvrtfinale

Kristian Hohnjec • utorak, 29.01.2008.

Košarkaši Zagreba izborili su četvrtfinale Fibinog Eurocupa pobjedivši u odlučujućem susret Olympiju iz Larisse 63:58. Utakmica je riješena tek u posljednjih dvadesetak sekundi, a najbolji Mrav bio je Ante Tomić (19 koševa, devet skokova)....

Košarkaši Zagreba dobro su odreagirali u utakmici koja je označena kao najbitnija u dosadašnjem dijelu sezone. Iako napadački segment nije bio na razini, Mravi su većim dijelom suvereno kontrolirali igru zahvaljujući iznimno dobroj obrani.

Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, kojeg je pogotkom u posljednjim sekundama zaključio Bašljan (32:29), Zagrebaši su odigrali veoma dobru treću četvrtinu. Nametnuo se sve bolji Petar Babić uz čijih pet poena Zagreb odlazi na +11 (51:40).

Olympia je u dobro ispunjenoj dvorani u Trnskom nastupila bez svojeg prvog trenera, koji zbog želućanih problema nije doputovao s ostakom delegacije. Unatoč tome nisu se predavali. Stephen Arigbabu serijom koševa i naprosto nevjerojatnim šutiranjem slobodnih bacanja (11/11), s obzirom da se radi o veteranu ne tako meke ruke, primakao ih je na 58:56 pet minuta prije kraja.

Važnu tricu u završnici pogađa raspoloženi Babić (61:56), a priliku gostima promašenim bacanjima daruje šuterski neuvjerljivi Vladović (četiri poena, osam asista, 2/6 šut) (61:58). Međutim, Batis 18 sekundi prije kraja promašuje polaganje u kontri, pa je Bašljan spriječio dramu i s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu - 63:58.

Jednu od svojih najboljih utakmica pružio je Ante Tomić (19 koševa, devet skokova, četiri asista, tri blokade). Kvalitetno je odigrao Babić (12 koševa), dok je dobar posao u obrani obavio Jurica Ružić (osam poena, osam skokova). 35-godišnji njemački reprezentativni centar Arigbabu (19 koševa, devet skokova) bio je prvo ime Grka.

Fiba Eurocup, skupina C, 6. kolo: Zagreb - Olympia 63:58.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!