Košarka

Markota se pridružio Popoviću

Kristian Hohnjec • srijeda, 30.01.2008.

Damir Markota novi je igrač Žalgirisa. Nakon što ga trener Miglinieks nije vidio u momčadi Spartaka iz Sankt Petersburga, naš reprezentativac brzo je našao novi angažman i to u mnogo respektabilnijem klubu. Između nekoliko kandidata menadžment litavskog prvaka odlučio se za našeg košarkaša...

Kako u Kaunasu nisu bili zadovoljni učinkom Amerikanca Michaela Bradleya, dali su se u potragu za novim rješenjem na poziciji četvorke. Dvojbu između bivšeg igrača Miami Heata, često ozlijeđenog Waynea Simiena i Damira Markote riješili su u korist našeg reprezentativca. Riječ je o svojevrsnoj posudbi, s obzirom da je Spartak zadržao pravo na Markotine usluge sljedeće sezone.

Markoti će Žalgiris biti formalno treći klub ove sezone, budući da je istu počeo na platnoj listi Milwaukee Bucksa. Za Spartak Sankt Petersburg 22-godišnji krilni centar je u 15 utakmica ruskog prvenstva prosječno postizao 11,7 poena uz 5,8 skokova i tri asistencije.

Bivši igrač Cibone tako će nakon sezone 2004/2005 ponovno klupsku svlačionicu dijeliti s Markom Popovićem. Markotini konkurenti za minutažu pod košem su Litavci Eurelijus Žukauskas i Paulius Jankunas, odnosno slovenski reprezentativac Goran Jurak. Žalgiris je već osigurao Top 16 Eurolige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!