Tenis

Smrzavanje, pa snimanje

Ivor Krapac • srijeda, 30.01.2008.

Hrvatska reprezentacija nikako da dođe na zelenu granu u odnosu s domaćinima uoči susreta Japanki i Hrvatica u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa. U dvorani u Mikishiju nedaleko Kobea i dalje je osjetno hladnije nego to nalažu standardi, a najnoviji spor nastao je zbog snimanja treninga...

Ekipu koju vodi Goran Prpić iznenadilo je što su tijekom treninga Nike Ožegović i Petre Martić otkrili jednu, a potom, dok su se na središnjem terenu našle Jelena Kostanić-Tošić i Ana Vrljić, i drugu kameru kojima se snima priprema Hrvatica za dolazeći vikend i ogled s japanskom reprezentacijom. Iz hrvatskog tabora odmah je zatraženo da se kamere uklone, što je i učinjeno uz niz isprika domaćina.

Hrvatskom kvartetu predvođenom izbornikom Prpićem ovaj se manji incident uklopio u "špijunski" dan i izvan terena. Dio reprezentacije iskoristio je slobodno vrijeme za posjet dvorcu Himeji, 50-ak kilometara od Kobea, u kojem je sniman film "Samo dvaput se živi", jedan od prvih iz serijala o Jamesu Bondu.

Domaća reprezentacija, koja je ionako u statusu favorita, očito ništa ne želi prepustiti slučaju. Osim snimanja treninga hrvatskih igračica, Japanci se posebno pripremaju za Jelenu Kostanić-Tošić, uz dovođenje trening-partnera koji je, osim što je ljevoruk, protiv Akiko Morigami pokušao kopirati stil igre vodeće hrvatske tenisačice.

Subota je sve bliže, a s njom i odgovor koliko je Japankama sva priprema i nešto bolja prilagođenost "ledenim" uvjetima bila od koristi. Upravo je hladnoća, koja nastavlja biti glavni problem u dvorani Beans Dome, razlog što je glavna sutkinja susreta dala odobrenje da će se na vikend moći igrati u donjem dijelu trenirke. Uzevši u obzir da se temperatura i dalje kreće na otprilike šest stupnjeva Celzija, ustupak glavne sutkinje barem će malo olakšati stvar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!