Rukomet

Preko Rumunjske do Pekinga

Ivan Ambroš • srijeda, 30.01.2008.

U finalu Azijskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Pekingu, Koreja je očekivano pobijedila Japan s 34:21 (18:12) i time poslala Hrvatice u Rumunjsku gdje će se za odlazak u Peking boriti s Rumunjkama, Poljakinjama i Japankama...

Prema rumunjskim medijima, njihov izbornik Gheorghe Tadici za prva dva mjesta koja vode na Olimpijske igre očekuje borbu između Rumunjske, Hrvatske i Poljske. Posebno je naglasio kako smatra da će Poljska u sljedeće dvije godine postati jedna od četiri najbolje ženske rukometne ekipe.

Izbornik Tadici je ujedno i trener njihovog najboljeg kluba, koji je jedan od favorita i za osvajanje Lige prvakinja. Oltchim Valcea okuplja najviše rumunjskih reprezentativki i jedan je najbogatijih europskih klubova. Sudeći po posljednjem gostovanju Podravke Vegete u Rumunjskoj, naše rukometašice teško mogu računati na pobjedu protiv Rumunjki na njihovom terenu.

Poljske su rukometašice osme u Europi. Karolina Kudlacz iz njemačkog Leipziga je čak bila i drugi strijelac Europskog prvenstva u Švedskoj 2006. godine, a predvodila je listu strijelaca svoje ekipe i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2007. gdje je Poljska pobijedila Tunis, Kinu, Španjolsku i Makedoniju.

Japanke ne spadaju u vrh ženskog rukometa, no sudeći po posljednjem susretu Hrvatica i najboljih rukometašica "zemlje izlazećeg sunca" ni njih se ne smije podcijeniti. Naime, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2005. godine, Hrvatska je protiv Japana teško došla do pobjede od samo jednog gola razlike (31:30), što svakako upućuje na oprez.

Mjesto na Olimpijskim igrama već su osigurale rukometašice Kine, Brazila, Angole, Norveške, Rusije i Koreje. Ukoliko naše rukometašice izbore jedno od prva dva mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, u Pekingu će se naći i Hrvatska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!