Košarka

Skupina B: Cibosi iznevjerili i Izraelce

Branko Barić • petak, 01.02.2008.

Maccabiju je trebala pobjeda u Solunu i pomoć Cibone za osvajanje prvog mjesta u skupini B, no i njih je zagrebačka momčad iznevjerila. Unicaja se nadala porazu Izraelaca da se dokopa druge pozicije, no pobjeda nad Arisom na koncu im nije donijela nikakav pomak na ljestvici. Nakon 12 uzastopnih poraza, Le Mans je za oproštaj od ovosezonske Eurolige spojio dvije pobjede...

Maccabi je pobjedom na gostovanju protiv Arisa sa 101:94 izborio drugu poziciju u skupini, zahvaljujući kojoj će biti svrstani u drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba skupina za drugu fazu natjecanja. Izraelci, za koje nije ulazio u igru Nikola Vujčić, imali su priliku i ranije riješiti susret, no Jeremiah Massey pogotkom deset sekundi prije kraja donio je domaćinima produžetak. Ipak, momčad Zvike Sherfa, bivšeg trenera Arisa, preuzela je ponovno kontrolu u tih dodatnih pet minuta i odjurila do pete uzastopne pobjede.

Marcus Fizer s 28 poena i 11 skokova ostvario je učinak sezone, a odličan je bio i Terence Morris s 13 pogodaka, devet skokova i pet asistencija. Massey je kao i obično predvodio momčad Arisa, ovog puta s 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Unicaja će se tako, unatoč pobjedi nad Efesom, morati zadovoljiti s trećom pozicijom u skupini. Sjajna igra u drugoj dionici, koju su dobili rezultatom 32:14, bila je dovoljna da bi se slomila neugodna turska momčad, pa su domaćini susret mirno priveli kraju rezultatom 87:77. Marcus Haislip postigao je 23 poena za pobjednike, a pratio ga je Carlos Cabezas s 14. Davor Kus je na parketu proveo nešto više od 21 minute, što je iskoristio za sedam poena, dva skoka i jednu asistenciju. Andre Hutson postigao je 17 poena uz šest skokova za Efes, koji je s omjerom 8-6 osvojio četvrto mjesto u skupini.

U derbiju začelja francuski Le Mans s uvjerljivih 83:63 svladao je momčad Armani Jeansa usred Milana i tako došao do svoje druge pobjede u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. To im ipak nije pomoglo da se odvoje od posljednjeg mjesta, budući da Talijani imaju pobjedu više. Luka Bogdanović ponovno je bio raspoložen postigavši 17 poena, najviše u svojoj momčadi, a pratio ga je Phil Ricci s poenom manje. Travis Watson s 18 poena i čak 16 skokova bio je najzapaženiji u redovima Milana, koji je ovog puta bio lišen usluga ozlijeđenog Danila Gallinarija.

Skupina B, 14. kolo, rezultati: Aris – Maccabi 94:101 (produžetak), Unicaja – Efes Pilsen 87:77, AJ Milano – Le Mans 63:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!