Tenis

Branitelj pao pod pritiskom

Maja Giljanović • petak, 01.02.2008.

Branitelj naslova pobjednika 462 tisuće dolara vrijednog turnira u čileanskom Vina del Maru, Luis Horna, eliminiran je u osmini finala, a poraz je pripisao "novinarima"...

"Igrao sam kriminalno i ne opravdavam se, ali svakim danom pritisak nazovistručnjaka je rastao i rastao. Lanjski naslov je bio prošle godine, ova je sezona sasvim odvojena priča, a ja nisam Federer da iz tjedna u tjedan branim titule. Pressing mi je napunio glavu i jednostavno sam puknuo", izjavio je poslije meča 27-godišnji Peruanac, osvajač inače dvaju ATP naslova (također i Acapulco 2006.)

Bolji od 76. igrača svijeta nakon velike je borbe i tri sata igre bio Carlos Berlocq. Dva mjesta slabije rangirani i tri godine mlađi Argentinac je isplivao prvenstveno zahvaljujući servisima: unatoč poprilično niskom postotku ubačaja prvog (51 posto), u odlučujućim trenucima trećeg seta odnosno tie-breaku ubacio je par aseva (ukupno 12), a ni preostale početne udarce u trinaestoj igri Horna nije uspio vratiti u teren. U svakom drugom pogledu igrao se sasvim izjednačen susret o čemu najbolje svjedoči završna statistika po kojoj su ih u konačnici dijelila samo tri poena više na kontu kasnijeg pobjednika.

Četvrti Argentinac među posljednjih osam u četvrtfinalu će na prvog nositelja Vine, Fernanda Gonzaleza. 24. igrač svijeta (na niskom se rankingu inače zahvaljuje našem Marinu Čiliću koji mu je, eliminiravši ga u trećem kolu Melbournea, oduzeo hrpu bodova osvojenu prošlogodišnjim finalom Australian Opena) u osmini se finala na središnjem terenu zadržao još kraće nego u prijašnjoj rundi. Ljubimcu domaćih navijača je trebalo sat vremena i osam minuta da se riješi Diega Hartfielda, a dvostrukom je pobjedniku turnira pobjeda nad 102. igračem ATP liste 21. u posljednja 24 susreta na zemljanoj podlozi.

Preostala dva četvrtfinalista su Fabio Fognini i Santiago Ventura. Talijan je 6:4, 6:7(5), 6:3 eliminacijom španjolskog kvalifikanta Davida Marrera izborio svoje prvo četvrtfinale karijere, a korak dalje će 20-godišnji 104. igrač svijeta tražiti protiv još jednog Španjolca, Santiaga Venture. Sedam godina stariji Ventura je u trećem setu prokockao 5:1 i tri meč lopte da bi na koncu slavio u tie-breaku protiv lanjskog četvrtfinaliste Sergija Roitmana, a u njihovom jedinom dosadašnjem ogledu (lani na Challengeru u Urugvaju) Ventura je sa 6:2, 6:0 deklasirao mladog Fogninija.

ATP Vina del Mar, osmina finala:
Gonzalez (Čile, 1) - Hartfield (Argentina) 6:3, 6:4, Berlocq (Argentina) - Horna (Peru) 7:6(3), 3:6, 7:6(3), Fognini (Italija) - Marrero (Španjolska, q) 6:4, 6:7(5), 6:3, Ventura (Španjolska) - Roitman (Argentina) 4:6, 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!