Tenis

Bivši Top Ten igrač prekinuo karijeru

Vedran Babić • petak, 01.02.2008.

Slijedom brojnih ozljeda i operacija ramena koje su mu uvelike poremetile razvoj karijere, Šveđanin Joachim Johansson odlučio je okončati svoju kratku, ali zapaženu ulogu u svijetu tenisa...

Popularni Pim Pim je svoju odluku pojasnio riječima: ''Mogu trenirati par tjedana i odigrati jedan turnir, ali poslije toga moje rame se preoptereti što me prisili na duže izbivanje. Ovo je odluka koja je nastala tijekom prošlog mjeseca, tako da ću sada sebi postaviti neke druge ciljeve. Ipak što god da se dogodi, ja ću i dalje nastaviti igrati tenis.''

Johansson je profesionalnu karijeru započeo 2000. godine, a prvi naslov je osvojio u Memphisu 2004. (Nicolas Kiefer). Njemu je dodao još dva, u Adelaideu (Taylor Dent) i Rotterdamu (Ivan Ljubičić) iduće sezone.

Visok čak 198 cm, ovaj 25-godišnjak ostat će upamćen ponajviše po munjevitom servisu, jednako ubojitom kao našeg Ive Karlovića, ali i po rekordu u broju aseva u jednom meču. Naime, početkom 2005. odigrao je meč za pamćenje protiv Andrea Agassija u osmini finala Australian Opena. Premda je ispalio nevjerojatan 51 neobranjiv servis, švedski div nije uspio svladati iskusnog Amerikanca, već je poražen u četiri seta. Najbolji rezultat na Grand Slamu Johansson je ostvario par mjeseci ranije na US Openu kada je poražen od Lleytona Hewitta u polufinalu.

Joachim Johansson je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio oko 1.5 milijun dolara, a najbolji plasman je upisao u veljači 2005., kada je zauzimao deveto mjesto ATP Entry ljestvice. Talentirani Šveđanin nikada nije uspio u potpunosti iskoristiti svoj neosporni potencijal, a nakon posljednje magnetske rezonance koja je pokazala kako mu nikakva operacija ne može pomoći da popravi stanje već dovoljno upaljenog desnog ramena, zaključio je kako smisla za daljnji nastavak karijere – nema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!