Zimski sportovi

Nastaviti uspješan niz

Goran Tomičić • petak, 01.02.2008.

Ovog vikenda na rasporedu su spust i superkombinacija u Val d´Isereu. Nakon niza uspješnih rezultata mnogo možemo očekivati od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima, a Tin Široki će skupljati iskustvo...

U subotu je na rasporedu osmi spust sezone. U poretku discipline vodeći je Cuche sa 65 bodova više od Millera, a tri utrke prije kraja sezone ni Walchhofer nije daleko. Njih trojica su i najveći favoriti za pobjedu u Val d´Isereu, ali neće imati lagan posao. U izvrsnoj formi su Sullivan i Jerman, koji imaju odlične izglede u borbi za postolje, a tu je i Buder. Pažnju treba obratiti na Osborne-Paradisea, Nymanna i Defaga, a do dobrog plasmana uvijek može Buechel.

Zanimljivo će biti vidjeti što može Ivica Kostelić, koji je, tjedan dana nakon što je na Streifu uzeo prve spustaške bodove u karijeri, šokirao svijet osmim mjestom u Chamonixu. Ti rezultati su pokazali da je Ivica postao kompletan skijaš i može do novog dobrog rezultata. Natko Zrnčić-Dim zablistao je 18. mjestom u Kitzbühelu, no u Chamonixu je ostao daleko od bodova.

Nedjelja nudi posljednju ovosezonsku superkombinaciju. Miller ima 90 bodova više od Grangea i na korak je od osvajanja Malog kristalnog globusa, a za potvrdu uspjeha treba uzeti 20. mjesto, no zbog borbe za Veliki kristalni globus mora ciljati na mnogo bolji plasman. U dosadašnje četiri utrke slavili su Albrecht (Beaver Creek), Grange (Wengen), a Miller je bio pobjednik klasične kombinacije u Kitzbühelu i superkombinacije u Chamonixu. U krugu favorita je i Raich.

Od Ivice možemo očekivati jako mnogo, a možda i pobjedu. Sezonu je počeo odustajanjem u Beaver Creeku, koji bi ga drugu sezonu u nizu mogao stajati borbe za Mali kristalni globus. No, potom je uslijedilo dobro sedmo mjesto u Wengenu, te postolja u Kitzbühelu i Chamonixu. Novim bodovima se može nadati i Natko Zrnčić-Dim, a možda nas iznenadi nadareni Tin Široki.

Borba za Veliki kristalni globus postaje dvoboj Raicha i Millera, u koji se može uključiti samo Cuche. No, švicarski veteran dobar je samo u brzim disciplinama, što mu ne daje previše izgleda protiv kompletnije konkurencije. S obzirom da je Raich ove sezone iznimno loš u spustu, Miller bi mogao povećati 62 boda prednosti.

Svjetski kup, Val d´Isere
2. veljače spust (11 sati)
3. veljače superkombinacija (10:30 i 14 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!