Zimski sportovi

Brydon prijeti favoritkinjama

Kristian Hohnjec • petak, 01.02.2008.

Skijašice su se po drugi put ove sezone okupile u švicarskom Sankt Moritzu, gdje će se u subotu i nedjelju voziti utrke super G-a i spusta. Na treninzima je briljirala Emile Brydon, međutim prve favorikinje Corviglije su ipak Lindsey Vonn i Anja Paerson...

Budući da Val d’Isere nije bio u mogućnosti izvesti predviđeni program, Sankt Moritz će po drugi put ove zime ugostiti najbolje svjetske skijašice. Kanađanka Emile Brydon bila je najbolja na prva dva treninga spusta. Treći je odgođen zbog magle, a vremenske prognoza sugerira probleme za organizatora. Zanimljivo, izvrsna druga na prvom trening bila je 20-godišnja Amerikanka Leanne Smith, kojoj će ovo biti prvi nastup u Svjetskom kupu.

U prosincu pobjedu u obje utrke odnijela je Šveđanka Anja Paerson, dok su se na postolja još penjale Brydon, Goetschl, Vonn i Riesch. Aktualna forma nagovještava sličan rasplet i u ovom navratu. S takvim scenarijem ne bi bili zadovolnji domaćini, koji računaju na bolje plasmane Martine Schild, Aufdenblaten i Styger.

Naše skijašice sljedeći nastup imat će na Sljemenu za dva tjedna.

Svjetski kup, skijašice, Sankt Moritz:
Subota, 2. veljače: Spust (12:30h)
Nedjelja, 3. veljače: Super G (12:00h).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!