Rukomet

Dominiković: "Trebao je veliki trud"

Ivan Ambroš • subota, 02.02.2008.

Davor Dominiković se nakon osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Norveškoj vratio u Pamplonu svojim klupskim obvezama. Prenosimo vam intervju s Dominikovićem objavljen na službenim stranicama Portland San Antonija...

"Istina je da smo imali velikih problema s ozljedama za vrijeme priprema i ni u jednom trenutku nismo znali u kojem ćemo sastavu zapravo otići na Europsko prvenstvo. Balić je bio ozljeđen, trenirao je po posebnom programu i do posljednjeg trenutka nismo znali u kakvom će stanju biti u Norveškoj i da li će uopće moći ići s nama. Džombu smo izgubili zbog ozljede, a probleme su imali i Metličić i Lacković. Otišli smo u Norvešku s dva mlada desna krila i dva mlada srednja vanjska. Bili smo prisiljeni preko noći formirati novu ekipu."

U samu završnicu turnira ušli ste vidno umorni. Da li je to bio razlog poraza u finalu?

"U svakom slučaju umor je puno utjecao na poraz. Posebno jer je Danska u finale ušla puno svježija. Danci su rotirali 14 igrača tijekom cijelog turnira, dok je kod nas sedam ili osam igrača nosilo cjelokupan teret svih naših utakmica. Jako je teško održavati visoku razinu igre uz takav naporan raspored. Između našeg polufinala s Francuskom i finala s Danskom nije prošlo ni 24 sata, a to su bile izuzetno teške utakmice. Ali ne želim tražiti alibi za poraz u umoru."

U čemu je onda bio problem?

"Osim što smo bili puno umorniji od Danaca i što su oni više rotirali svoje igrače, igrali su jako dobru obranu, s izvrsnim vratarom i igrali su pametno u napadu. Odigrali su stvarno dobru utakmicu. Zaslužili su pobjedu, iako moram reći i da smo mi pobijedili isto bi tako bilo zasluženo."

Jesi li sretan zbog uspjeha klupskog kolege Larsa Jorgensena?

"Naravno! Čestitao sam mu odmah poslije utakmice. Zaslužio je zlato jer je veliki igrač, dobar suigrač i dobar prijatelj. Drago mi je zbog njega jer uvijek daje 100 posto."

Da li si zadovoljan sa svojom igrom?

"Jako sam zadovoljan s prve četiri utakmice, dobro sam se osjećao i dobro sam igrao. Nisam baš zadovoljan s preostalim utakmicama, ali smatram da sam u obrani odradio ono što se od mene očekivalo. Mišljenja sam da bi bilo bolje da smo pobjedom osvojili broncu, nego što smo porazom došli do srebra. Iako je srebro veći uspjeh od bronce."

Ali srebrna medalja i nije tako loša, zar ne?

"Naravno da nije. Kad sve skupa sagledamo, moramo biti zadovoljni. Jasno da bi nam bilo draže da smo osvojili zlato, ali s obzirom na sve probleme koje smo imali trebao je veliki trud da se napravi ovo što smo mi napravili.

Ali...

"Ali ostajem pri tome da je bolje pobjedom osvojiti treće mjesto, nego porazom doći do drugog mjesta. Drugo mjesto je veći uspjeh, ali osjećaj kada ga osvojite je gorak, jer ste izgubili finale."

Kako se sada osjećaš?

"Izvrsno. Fizički sam se oporavio u potpunosti. Također se i psihički izvrsno osjećam. Spreman sam dati sve od sebe u Portlandu, da osvojimo koji trofej, jer mi to možemo ako budemo vjerovali u sebe."

Kako ti se čini raspored do kraja sezone?

"Bit će jako naporno. U veljači i ožujku ćemo igrati dvije utakmice tjedno uz puno putovanja. Posebno će teško biti u Ligi prvaka jer imamo kompliciranu grupu. A u Asobal ligi, prvi dio prvenstva je pokazao da nikoga ne smijemo podcijeniti i da će ovo biti jako teška sezona. Moramo jednostavno dati sve od sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!