Ostali sportovi

Rade Malević zaista odlazi

Ivana Strahija • subota, 02.02.2008.

Nakon što je prošlog ljeta odlazak hrvatskog odbojkaškog izbornika nekoliko puta iniciran, Rade Malević sada odlazi sam i to zbog razočaranja stanjem u hrvatskoj odbojci. Mnogi su otkaz očekivali nakon debakla reprezentacije na olimpijskim pretkvalifikacijama...

Premda je Savez, predvođen predsjednikom Popovićem, Malevića želio smijeniti još tijekom prošlog ljeta, i to zbog navodnih malverzacija novcem i nedostavljanja podataka u vezi priprema hrvatske muške reprezentacije, Malević je do pred koji dan bio aktualni hrvatski izbornik.

Kad je zagustilo u ljetu, Malević je angažirao moć medija, a konačno i sam vrh hrvatskog sporta, pa čak i ministra Primorca, kako bi sebi sačuvao izborničko mjesto. Zahvalan za svu pruženu podršku Malević je obećao medalju s Europskog prvenstva u Rusiji, no Hrvati su ispali u preliminarnoj fazi natjecanja.

Pod kraj godine opet smo za odbojkaše čuli loše, jer sad za olimpijske pretkvalifikacije u Italiji nije bilo novca, a opet su uslijedila međusobna prepucavanja na relaciji Malević - HOS. I to je riješeno, odbojkaši su otputovali u Italiju, no ni ovog puta nisu postigli uspjeh.

Slika 1 od 2.

Nakon dva neuspjeha mnogi su u sportskim krugovima očekivali izbornikovu ostavku, no on je sve do sad šutio, da bi konačno u izjavi za Hrvatski radio najavio svoju ostavku: "Nakon svih opstrukcija, uvreda i iskazanog nepoštivanja spram ove reprezentacije, još prije tri tjedna odlučio sam kako više nema smisla nastaviti ovako. Akcija u Cataniji, sada to definitivno potvrđujem, bila je zadnja na kojoj smo ja i igrači nastupili", rekao je Malević.

Ostavku Malević dodatno zagorčuje objašnjenjima kako su u Cataniji igrači morali sami plaćati smještaj, te kako je i on sam imao velike financijske izdatke.

Ne znamo još je li ostavku i u pismenom obliku podnio Savezu, no izjava je dovoljno uvjerljiva da bude istinita. Tim više što su mnogi reprezentativci najavili prestanak igranja u hrvatskom dresu, baš kao što su to nedavno napravile i njihove ženske kolegice.

Iskreno, sportskoj je javnosti i navijačima sasvim svejedno tko će voditi reprezentaciju i tko će u njoj igrati, tako dugo dok to čine svim srcem i bore se najbolje što mogu. Nije nam jasno kako odgovorni u Savezu ne shvaćaju da prošlogodišnja prepucavanja, koja su se nastavila i ove godine, ne mogu rezultirati ničim dobrim? Jedino Savez kao glavno odbojkaško tijelo u Hrvatskoj ima moć zaustaviti rasulo koje je svakim danom sve veće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!