Košarka

Pau Gasol u Lakersima

Bojan Poturica • subota, 02.02.2008.

Los Angeles Lakersi napravili su fenomenalan posao te su time riješili problem nezadovoljnog Kobea Bryanta. Lakersi su u svoje redove doveli Paua Gasola te sad imaju momčad spremnu za pohod na naslov prvaka...

Kobe Bryant je tijekom cijelog ljeta želio napustiti Lakerse. Kad se to na kraju nije dogodilo, Lakersi su ga pozitivno iznenadili svojom igrom i pokazali da imaju odličnu budućnost otvorivši sezonu s omjerom 26-11 prije no što se ozlijedio odlični mladi centar Andrew Bynum. Nakon toga Lakersi su doživjeli pet poraza u posljednjih osam utakmica, a osim Bynuma ozljede su zadobili Trevor Ariza, Luke Walton i Vladimir Radmanović.

Ipak, sadašnjost je jučer postala vrlo svijetla za Jezerčane. Naime, često osporavani GM Mitch Kupchak potvrdio je da ima veliki potencijal za taj posao te je s Memphis Grizzliesima dogovorio zamjenu u kojoj je u Lakerse doveo Španjolca Pau Gasola u zamjenu za Kwamea Browna, Javarisa Crittentona, dva izbora prve runde drafta i prava na Gasolovog brata Marca, kojeg su Lakersi draftirali na ljeto, ali je ostao u Španjolskoj.

Može se samo reći, fenomenalan posao Lakersi jer Jezerčani nisu izgubili niti jednog od stožernih igrača. Bryant nije krio veliko zadovoljstvo: "Ovo pokazuje da se organizacija obvezala na uspjehe. Ovo je veliki korak. Sad je samo važno da se uigramo. Imamo odličnu klupu, imamo mnogo visokih igrača i mnogo svestranosti. Sad je vrijeme da mi vodimo show."

S Gasolom Lakersi imaju dva All-Star igrača, a mora se priznati da petorka s Bryantom, Odomom, Gasolom, Fisherom i Waltonom djeluje odlično. Povratkom Andrewa Bynuma, Gasol će se vjerojatno pomaknuti na "četvorku", dok će Odom na krilo. Uz klupu koja je odlično funkcionirala ove sezone, najboljeg trenera svih vremena i najboljeg igrača na svijetu, Lakersi nakon sezone 03/04 napokon imaju momčad koja je spremna svima pomutiti račune.

Što se Memphisa tiče, jasno je da su Grizzliesi, koji imaju samo 13 pobjeda, odlučili početi ispočetka. Brown je u zadnjoj godini ugovora u kojoj prima devet milijuna dolara, a Crittenton je igrač s velikim potencijalom. Grizzliesi se nadaju da će dobrim draftom započeti novu priču uspjeha. Ova sezona za njih nema rezultatski značaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!